Πώς θα ξαναβάλετε το περπάτημα στη ζωή σας;

pos-tha-ksanabalete-to-perpatima-sti-zoi-sas

ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Έχετε βαρεθεί να το ακούτε και να το διαβάζετε: το περπάτημα κάνει καλό. Όμως, ποια μαγική δύναμη μπορεί να σας σηκώσει από τον καναπέ μετά τη δουλειά και να σας ωθήσει στο περπάτημα; Δύσκολα τα πράγματα. Δείτε ωστόσο, με ποιους τρόπους θα ξαναβάλετε τα… βήματα στην καθημερινότητά σας.

Επειδή με τον σύγχρονο τρόπο ζωής πολλοί σχεδόν έχουν ξεχάσει… να περπατούν με το δρομολόγιο «γκαράζ-αυτοκίνητο-γραφείο-σπίτι» μάλλον ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση. Δείτε σε ποιες καθημερινές μας κινήσεις «κρύβονται» βήματα και…start walking!

1. Τα σχολεία και τα φροντιστήρια άρχισαν. Περιμένοντας τα παιδιά σας να σχολάσουν περπατήστε γύρω από το τετράγωνο του σχολείου ή του φροντιστηρίου.

2. Χρησιμοποιείτε το μετρό καθημερινά; Κατεβείτε μια στάση πριν την συνηθισμένη και περπατήστε λίγο παραπάνω μέχρι τη δουλειά σας.

3. Το βούρτσισμα των δοντιών αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον αν αντί να κοιτάζεστε στον καθρέφτη αρχίστε να βηματίζετε μέσα στο σπίτι.

4. Πηγαίνετε στο ΑΤΜ να «σηκώσετε» χρήματα ή στον φούρνο να αγοράσετε ψωμί; Κάντε και μια μικρή βόλτα στη γειτονιά σας αλλάζοντας δρόμο στην επιστροφή.

5. Ασανσέρ στο σπίτι ή στη δουλειά; Ξεχάστε τα καλύτερα. Υπάρχουν πάντα και οι σκάλες.

6. Θέλετε να πείτε κάτι στον συνάδελφό σας; Αντί να του στείλετε e-mail καθισμένοι στο γραφείο σας, προτιμήστε να σηκωθείτε και να πάτε ως το γραφείο του.

7. Αν έχετε να κάνετε λίγα μόνο ψώνια, μην πάρετε το αυτοκίνητο στο super market. Επιστρέψετε στο σπίτι με τα πόδια.

8. Φτάσατε νωρίς στο ραντεβού; Αντί να περιμένετε ακίνητοι, κάντε μια μικρή βόλτα στην περιοχή.

9. Καθιερώστε ένα τέταρτο περπάτημα την ημέρα στη γειτονιά σας μετά το φαγητό.

10. Μιλάτε στο τηλέφωνο; Αντί να κάθεστε στον καναπέ, αρχίστε να βηματίζετε μέσα στο σπίτι.

11. Ψώνια στο εμπορικό κέντρο; Πριν μπείτε στα καταστήματα που θα κάνετε τις αγορές σας, κάντε πρώτα μια βόλτα για να δείτε όλες τις βιτρίνες.

12. Το συνεχόμενο 8ωρο στο γραφείο μπροστά από τον υπολογιστή βλάπτει την υγεία. Καθιερώστε να σηκώνεστε τουλάχιστον ανά 2 ώρες για να «ξεπιαστείτε» και να κάνετε μερικά βήματα.

13. Αν δεν μπορείτε να ξεκολλήσετε από το αυτοκίνητο, φροντίστε να μην παρκάρετε πάντα απέξω από τον προορισμό σας αλλά λίγο πιο μακριά ώστε να περπατήσετε λίγο.

14. Ψάχνετε εσείς ή κάποιος φίλος σας για σπίτι; Εκμεταλλευθείτε την ευκαιρία και αρχίστε να αναζητάτε το καταλληλότερο περπατώντας στις γειτονιές που σας ενδιαφέρουν.

15. Δεν «ξεκολλάτε» από τον καναπέ; Θα αναγκαστείτε αν καταργήσετε το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης και αναγκάζεστε κάθε φορά να σηκώνεστε για να αλλάξετε κανάλι…

16. Μην ψάχνετε μανιωδώς να παρκάρετε κάτω από το σπίτι σας κάνοντας διαρκώς κύκλους με το αμάξι. Προτιμήστε να παρκάρετε δυο τρεις δρόμους πιο κάτω. Το ελάχιστο αυτό περπάτημα θα αποτελέσει μια ιδιαίτερα ευεργετική συνήθεια για την υγεία σας.