Τα «Σκαθάρια» γίνονται μιούζικαλ και ηχογραφούν ξανά στο Λονδίνο

betales-abbey-road
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Οι συναντήσεις και οι ηχογραφήσεις των «Σκαθαριών» στα studio της Abbey Road γίνονται μιούζικαλ και ανεβαίνουν τον ερχόμενο Απρίλιο στο Royal Albert Hall του Λονδίνου.

Οι αιώνιοι θαυμαστές των Beatles θα έχουν μια ευκαιρία να δουν βήμα βήμα τη δημιουργική διαδικασία παραγωγής ενός δίσκου, όπως ακριβώς έκανε το διάσημο συγκρότημα κάθε φορά που έπιανε δουλειά!

Τα στάδια παραγωγής του δίσκου μάλιστα θα παρουσιαστούν μέσα από ένα μιούζικαλ σόου, κατά τη διάρκεια του οποίου θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε σχεδόν αυτούσια τη διαδικασία πίσω από άλμπουμ όπως τα Revolver και Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band, αλλά και το Studio Two σχεδόν αυτούσιο on stage.

Ο παραγωγός της παράστασης Stig Edgren αναφέρει στους Times: «Θα είναι ένα είδος μουσικού ντοκιμαντέρ και θα παρουσιάσει στους θεατές μια πιστή και ειλικρινή αναπαράσταση του πώς γράφτηκε ιστορία από τους Beatles».

Αν και το studio θα φτιαχτεί ακριβώς ίδιο με το αυθεντικό, οι ηθοποιοί που θα παίζουν τους ρόλους των τεσσάρων σκαθαριών δεν θα τους μοιάζουν και πολύ. Σκοπός άλλωστε, όπως επισημαίνει ο παραγωγός, δεν είναι να μοιάζουν με τους Beatles αλλά να ακούγονται όπως αυτοί

"Εκείνο που θέλουμε να πετύχουμε είναι να αναδείξουμε τη διαδικασία ηχογράφησης των albums", δηλώνει.

39 μουσικοί και 8 τραγουδιστές θα προσπαθήσουν να αναπαραστήσουν της μουσική και τις φωνές των Σκαθαριών με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο. Για το λόγο αυτό έχει γίνει πολύ μεγάλη έρευνα κι έχει επενδυθεί πολύς χρόνος ως να φτιαχτούν στέρεα τα θεμέλια του μιούζικαλ για ένα αποτέλεσμα όπως τους αξίζει.