Τα επτά σύγχρονα αγάλματα της ντροπής

amy
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Είθισται να δημιουργούνται αγάλματα, αδριάντες και προτομές αγαπημένων καλλιτεχνών μετά το θάνατό τους, εις ένδειξη θαυμασμού, αγάπης κι εκτίμησης. Κάποια από αυτά όμως, καλύτερα να μη φτιάχνονταν ποτέ…

Amy Winehouse

Το ανθρώπινου μεγέθους μπρούτζινο άγαλμα της Amy Winehouse που στήθηκε στο Camden του Λονδίνου, τον Σεπτέμβριο του 2014, στα 31ά γενέθλια της τραγουδίστριας, προσπαθεί να της μοιάσει αλλά μάλλον ατυχώς. Αν και το χτένισμα είναι σχεδόν ίδιο με αυτό που συνήθιζε να έχει η Amy, τα χαρακτηριστικά του προσώπου όμως, δεν είναι και πολύ επιτυχημένα.

Paddington Bear

Μπορεί ο συγγραφέας Michael Bond να είναι χαρούμενος με το άγαλμα του μικρού αρκούδου στον σταθμό Paddington του Λονδίνου, αλλά η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο άγαλμα είναι μια τεράστια αποτυχία, καθώς δεν θυμίζει σε τίποτα το αγαπημένο αρκουδάκι με το κόκκινο καπέλο και το μπλε παλτό που αγαπήσαμε.

Andy Murray

Ο αγαπημένος τεννίστας έπεσε κι αυτός θύμα κακοτεχνίας, αυτή τη φορά στη Σανγκάι. Ο Murray παρουσιάζεται πολεμιστής με πανοπλία, ενώ το πρόσωπό του δεν έχει τίποτα από τα πραγματικά χαρακτηριστικά του.

Elvis Presley

Η αποτυχία σε όλο της το μεγαλείο. Το άγαλμα του βασιλιά της ροκ στο Ισραήλ θα έπρεπε να έχει επιστραφεί στο δημιουργό του.

Alex Ferguson

Ο για χρόνια προπονητής της Manchester United δεν ευτύχησε να θαυμάσει τον εαυτό του στο άγαλμα που στήθηκε στην είσοδο του γηπέδου της ομάδας. Το έργο παρουσιάζει τον Ferguson να κοιτά το άπειρο αποχαυνωμένος, με τα χέρια δεμένα και τα χείλη σφραγισμένα. Στην πραγματικότητα ο Ferguson είναι μια πολύ πιο γλυκιά φιγούρα.

Cristiano Ronaldo

Ο Ronaldo όχι όπως τον έχουμε συνηθίσει, αλλά με μερικά κιλάκια παραπάνω. Το άγαλμα της Μαδρίτης μόνο τον ποδοσφαιριστή δεν τιμά.

Benedict Cumberbatch

Ο σοκολατένιος Σέρλοκ Χολμς έχει αρκετά από τα χαρακτηριστικά του αγαπημένου μας ηθοποιού. Τα φρύδια και τα μαλλιά είναι ολόιδια, αλλά τα μάτια μοιάζουν κάπως παράταιρα, σαν μπίλιες.