Πυρά Paul McCartney κατά John Lennon

paul-mccourtney
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Ο John Lennon μπορεί να έχει πεθάνει εδώ και 35 χρόνια, αυτό όμως δε σταματά σε τίποτα τον πρώην άσπονδο φίλο του, Paul McCartney να μιλά για αυτόν και να μας θυμίζει τους λόγους που οδήγησαν στη διάλυση των Beatles το ’70.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο McCartney μίλησε για τη δολοφονία του John Lennon και παραδέχτηκε ανοιχτά ότι στην αρχή είχε αγανακτήσει που ο John Lennon έγινε ξαφνικά συνώνυμο των «Beatles» μετά τον θάνατό του.

«Όταν ο John δολοφονήθηκε, εκτός από τον τρόμο που μου προκάλεσε το συμβάν, είπα Οk τώρα έγινε μάρτυρας, ένας νέος JFK και αγανάκτησα που ο κόσμος τον μετέτρεψε σε συνώνυμο των Beatles», ανέφερε σε συνέντευξή του στο Esquire.

Έπειτα από αυτό, αποδέχτηκε ότι ο κόσμος αντιμετώπιζε τον John Lennon ως τον ένα και μοναδικό. Ο 73χρονος τραγουδιστής μίλησε επίσης και για την επιρροή της Yoko Ono στο ρόλο και τη θέση του ίδιου στη μπάντα, λέγοντας «περίεργα πράγματα».

Ανάμεσα στα άλλα, ο McCartney παραδέχτηκε τους καβγάδες του με τον Lennon για το ποιο όνομα θα μπει πρώτο στα credits των τραγουδιών τους, που όμως κατέληξαν στην κοινή αποδοχή του «Lennon/McCartney». Όσο για τραγούδια όπως το Yesterday, που γράφτηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου από τον ίδιο, θα ήθελα να είχε αλλάξει το credit σε «McCartney/Lennon».