Η Madonna έπεσε θύμα hacker;

madonna
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Σύμφωνα με το διεθνή Τύπο, η Madonna έπεσε θύμα ισραηλινού hacker, ο οποίος κατάφερε να παραβιάσει τους κωδικούς στον υπολογιστή της γνωστής τραγουδίστριας και τελικά καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 14 μηνών στο Τελ Αβίβ.

Ο 39χρονος Adi Lederman συνελήφθη τον περασμένο Ιανουάριο μετά από έρευνα του FBI και ομολόγησε την καταπάτηση της ιδιωτικότητας και των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας της δημοφιλούς τραγουδίστριας. Αποτέλεσμα ήταν η Madonna να αναγκαστεί να κυκλοφορήσει βιαστικά 6 από τα κομμάτια του νέου της album τον περασμένο Δεκέμβριο, αφού αυτά είχαν πρώτα διαρρεύσει στο Διαδίκτυο. Και παρ’ότι η Madonna ήταν θύμα του Lederman, το δικαστήριο δεν είχε αποφασίσει τότε αν αυτός κρυβόταν πίσω από την υπόθεση της Madonna.

Το Δικαστήριο σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η ευκολία με την οποία εγκλήματα τέτοιου είδους μπορούν να διαπραχθούν από ανθρώπους με ιδιαίτερες δεξιότητες στο συγκεκριμένο τομέα, όπως ο κατηγορούμενος, απαιτεί κατάλληλη τιμωρία που θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για αντίστοιχα συμβάντα στο μέλλον».

Ο Lederman που επιβαρύνθηκε με χρηματικό πρόστιμο 2600 λιρών, είχε εμφανιστεί στο show A Star Is Born στην ισραηλινή εκδοχή του American Idol- αλλά είχε αποχωρήσει μετά από αρνητική ψήφο του κοινού.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε επίσης ότι ο κατηγορούμενος είχε ιατρικά προβλήματα, απόφαση η οποία οδήγησε στη μείωση της ποινής του.

Η Madonna δήλωσε ότι το συγκεκριμένο έγκλημα ήταν «μια κατάφορη εισβολή στη ζωή μου -δημιουργική, επαγγελματική και προσωπική- που παραμένει μια βαθιά καταστροφική και επιζήμια εμπειρία για εμένα».