Κολλαγόνο: πολύτιμος σύμμαχος ομορφιάς και υγείας

kollagono
ΤΡΙΤΗ, 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Τον τελευταίο καιρό γίνεται λόγος για το κολλαγόνο και τις ιδιότητές του. Πόσο πολύτιμο είναι, αλήθεια, για τον οργανισμό μας;

Το κολλαγόνο παίζει ένα πολύ μεγάλο ρόλο στον οργανισμό μας, γιατί ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος, των οστών και των αρθρώσεων, ενώ συμβάλλει στην καλή φυσική μας κατάσταση. Είναι με απλά λόγια, ένα πολύτιμο συστατικό του οργανισμού μας.

Απαραίτητο για δέρμα νεανικό

Η περιεκτικότητά του στο σώμα μας είναι σε ποσοστό 30% του συνόλου της πρωτεΐνης μας και είναι, για αυτόν το λόγο, το πιο αναγκαίο συστατικό για ένα ελαστικό και σφριγηλό δέρμα.

Είναι το κολλαγόνο που κρατά το δέρμα μας νεανικό, δεδομένου ότι στην ηλικία των 26 ετών περίπου, το δέρμα αποτελείται από 75% κολλαγόνο, κάτι που με τα χρόνια μειώνεται.

Οι μεσήλικες έχουν χάσει πλέον ένα μεγάλο μέρος του κολλαγόνου τους και, εξαιτίας αυτού, μπορεί να υποφέρουν από κούραση, πόνους στις αρθρώσεις και γενικά να νιώθουν εύκολα κατάπτωση.

Πώς το αναπληρώνουμε;

Πολλοί ενήλικες που αισθάνονται ότι χρειάζονται αύξηση του κολλαγόνου τους, καταφεύγουν στο πόσιμο κολλαγόνο για να αναπληρώσουν τη φυσική απώλειά του. Κάτι που μπορεί επίσης να ληφθεί και με συμπτώματα διατροφής.

Όσον αγορά το πόσιμο, απορροφάται πιο εύκολα από τον οργανισμό, ενώ άλλοι προτιμούν τις κάψουλες κολλαγόνου.

Σε τι ωφελεί;

Το συμπλήρωμα κολλαγόνου μπορεί να βοηθήσει στην ενδυνάμωση του οργανισμού, στο να έχουμε ωραία μαλλιά, νύχια, απαλή επιδερμίδα. Βοηθά στο να κάνουμε καλές καύσεις, να αποφεύγουμε τη χαλάρωση και την κυτταρίτιδα.

Επίσης, στα πλεονεκτήματά του συμπεριλαμβάνονται η καλύτερη απόδοση και ενέργεια στις καθημερινές μας δραστηριότητες, η καλή φυσική κατάσταση και ο καλύτερος ύπνος, για αυτό θεωρείται προϊόν αντιγήρανσης.

Πόσο κολλαγόνο χρειαζόμαστε;

Μπορούμε όμως να λαμβάνουμε άφοβα πόσιμο κολλαγόνο; Οι επιστήμονες ενημερώνουν ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν παρουσιαστεί ανεπιθύμητες παρενέργειες, παρόλα αυτά, πριν ξεκινήσετε τα συμπληρώματα κολλαγόνου, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, καθώς ο κάθε οργανισμός δέχεται με διαφορετικό τρόπο τα συμπληρώματα της φύσης.