Βραβεία Emmy: λαμπερές παρουσίες και ηχηρές απουσίες

brabeia-emmy-lamperes-parousies-kai-ixires-apousies

ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Η Κέιτ Γουίνσλετ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της για τη βράβευσή της με το Emmy καλύτερης γυναικείας ερμηνείας. Όμως από τη χθεσινή απονομή των τηλεοπτικών βραβείων, δεν έλειψε το παρασκήνιο.

Οι μεγάλοι αστέρες της τηλεόρασης και του κινηματογράφου παρευρέθηκαν στην φαντασμαγορική τελετή των τηλεοπτικών βραβείων Emmy, την Κυριακή. Υπήρχαν ωστόσο και απουσίες που συζητήθηκαν, όπως του ηθοποιού Άλεκ Μπάλντουιν, ο οποίος ακύρωσε την προγραμματισμένη εμφάνισή του την τελευταία στιγμή, επειδή το τηλεοπτικό δίκτυο Fox που μεταδίδει το μεγάλο τηλεοπτικό γεγονός, λογόκρινε ένα αστείο του για τον ιδιοκτήτη του Ρούπερτ Μέρντοκ.

Ο Μπάλντουιν, ο οποίος έχει κερδίσει δύο βραβεία Emmy πρώτου ρόλου για την κωμική σειρά «30 Rock», εμφανιζόταν στο επίμαχο βίντεο, να μιλάει στο τηλέφωνο και ξαφνικά να απευθύνεται ονομαστικά στον Ρούπερτ Μέρντοκ και να λέει ότι τον ακούει που τον παρακολουθεί. Όμως οι υπεύθυνοι από το δίκτυο Fox φαίνεται ότι δεν διέθεταν ιδιαίτερο χιούμορ και έκοψαν το βίντεο προκαλώντας την οργή του ηθοποιού. Στο λογαριασμό του στο twitter, ο Μπάλντουιν έγραψε : «Το Fox έκοψε το αστείο μου για τις παρακολουθήσεις της NewsCorp. Είναι βλακώδες, διότι νομίζω ότι θα βελτίωνε την εικόνα τους. Ελάχιστα».

Οι νικητές της βραδιάς

Η Κέιτ Γουίνσλετ, όπως ήταν αναμενόμενο, τιμήθηκε με το βραβείο Emmy καλύτερης γυναίκας ηθοποιού σε μίνι σειρά για το ρόλο της στο «Mildred Pierce» και ο συμπρωταγωνιστής της Γκάι Πιρς έφυγε με το βραβείο δεύτερου ανδρικού ρόλου.

Ο Μπάρι Πέπερ, ο τηλεοπτικός Μπόμπι Κένεντι στη σειρά «The Kennedy’s» απέσπασε το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας σε μίνι σειρά.

Από τους πιο καταξιωμένους δημιουργούς, ο Μάρτιν Σκορσέζε τιμήθηκε με το βραβείο σκηνοθεσίας για το «Broadwalk Empire». Καλύτερη δραματική σειρά αναδείχτηκε το «Mad men» και καλύτερη κωμική το «Modern family».

H Χουλιάνα Μαργκούλιες, πρωταγωνίστρια στο «The good wife», απέσπασε το καλύτερο βραβείο γυναικείας ερμηνείας σε δραματική σειρά, ενώ ο «κυνικός» Δρ. Χάουζ Χιου Λόρι, έχασε τελικά το βραβείο ερμηνείας από τον Κάιλ Τσάντλερ του «Friday night lights».

Ο Τζιμ Πάρσον απέσπασε το βραβείο ερμηνείας σε κωμική σειρά για το «Big bang theory» και η Μελίσα Μακ Κάρθι τιμήθηκε με την αντίστοιχη διάκριση για την εμφάνισή της στο «Mike and Molly». Το βραβείο καλύτερου ηθοποιού σε σειρά επιστημονικής φαντασίας το κατέκτησε ο Πίτερ Ντινγκλέιτζ για τη συμμετοχή του στο «Game of thrones».