5 albums για να ακούμε στην ξαπλώστρα

beatles
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Δεν γίνεται να υπάρξει καλοκαίρι χωρίς soundtrack, ανεξαρτήτως μουσικού γούστου. Ποια είναι τα καλύτερα albums για την παραλία όμως;

Sgt Pepper’s Lonely Heart Club-The Beatles

Ένα κλασικό album για να σας συντροφεύσει αυτό το καλοκαίρι και κάθε καλοκαίρι. Εμπνευσμένο από το ταξίδι των Σκαθαριών στην Ινδία, το  “Pet Sounds” των Beach Boys είναι ο ορισμός του καλοκαιρινού album, με κομμάτια, όπως το “Lucy In The Sky With Diamonds”.

Blues For The Red Sun- Kyuss

Η ζέστη ισούται μουσικά με το stoner rock. Απολαύστε τον άγουρο Josh Homme των Queens of the Stone Age σε ρόλο κιθαρίστα, στους πιονέρους του είδους Kyuss, μια από τις πιο επιδραστικές μπάντες του είδους. Το album συνδυάζει τη βαρύτητα των blues με το metal και ακούγοντας το φαντάζεσαι μόνο ένα road trip σε αμερικάνικες ερήμους.

Endless Summer-The Beach Boys

Φυσικά το συγκρότημα θρύλος της Καλιφόρνια, οι υμνητές της ξέγνοιαστης ζωής κάτω από τον καυτό ήλιο, δε θα μπορούσε να λείπει. Surf, χαμόγελο, η εφηβική αμερικάνικη ζωή που απολαμβάνουμε στο μεγάλη οθόνη, ένα pop διαμάντι που άφησε τεράστια κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.

The Miseducation of Lauryn Hill

Πάμε στο hip hop και σε μία από τις πιο αγαπημένες πρέσβειρές του, τη Layryn Hill. Μετά τη διάλυση των Fugees και όντας ήδη σταρ, έγραψε, ηχογράφησε και έκανε την παραγωγή στο πρώτο της solo album, που χαιρετίστηκε από κοινό και κριτικούς και συνδυάζει την ατμόσφαιρα της Νέας Υόρκης με τις reggae καταβολές της.

Alright Still- Lily Allen

Πάμε σε κάτι πιο ανάλαφρο, από το γεμάτο τσαμπουκά ντεμπούτο της αθυρόστομης Βρετανής. Ιστορίες για τους chavs του Λονδίνου, δριμύ κατηγορώ στον τεμπέλη αδερφό της και βιτριολικές κατηγορίες στον πρώην της, όλα τυλιγμένα με την αθώα φωνή και τη ζαχαρένια pop, με μικρές reggae πινελιές.