Ο Manu Chao των ανατροπών στα 20ά γενέθλια του Rockwave

manu-chao
ΤΡΙΤΗ, 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Τα 20ά γενέθλια του Rockwave θα τιμήσει ο Manu Chao με μια ακόμα εμφάνισή του ενώπιον του αθηναϊκού κοινού, την Τρίτη 21 Ιουλίου, στο TerraVibe.

Το όνομα του Manu Chao μοιάζει από μόνο του αρκετό για μια μοναδική live μουσική εμπειρία. Πόσο μάλλον όταν για την εμφάνισή του έχει ετοιμάσει όλα τα αγαπημένα τραγούδια μιας σπουδαίας καριέρας.

Trænafestivalen 2012. Manu Chao. FOTO: HENRIK MUNDAL ANDREASSEN

Φύσει δημιουργικός και αφοσιωμένος με πάθος στη μουσική, ο Μanu Chao ξεκίνησε ως μέλος της εναλλακτικής σκηνής του Παρισιού κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ‘80, μέχρι που ίδρυσε τους Mano Negra, την μεγαλύτερη μπάντα στην ιστορία του Γαλικιανού rock, φέρνοντας την ισπανόφωνη μουσική στην πρώτη γραμμή.

Έντονα πολιτικοποιημένος, ο Μanu Chao αρθρώνει ένα μουσικό λόγο που φιλτράρει τις κοινωνικές του ευαισθησίες με καμβά
την πολυπολιτισμικότητα και το πολύ-γλωσσικό ηχητικό σύμπαν. Από τη reggae στο punk και από τη rock σε ethnic φόρμες, η μουσική του Manu Chao είναι ένα χωνευτήρι πολιτισμών, με τη χαρακτηριστική φωνή του να συμπαρασύρει κάθε θεατή.

To 1998 με το Clandestino τάραξε τα νερά της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας και έκτοτε κυκλοφορεί εξαιρετικούς δίσκους με όποιο μουσικό project και αν καταπιαστεί, όπως μαρτυρά η τεράστια επιτυχία που γνώρισαν τα: Me Gustas Tu, Welcome to Tihuana, King of Bongo, Politik Kills και πολλά ακόμα.

Μαζί με τους Manu Chao La Ventura θα εμφανιστούν και οι Θεσσαλονικείς BAiLdSA που θα παρουσιάσουν ένα εκρηκτικόlive setlist με νέες συνθέσεις και σπέσιαλ baildso διασκευές, αλλά και οι Fundracar και οι Les SkartOI.

Πληροφορίες: TerraVibe Park, 37Ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, είσοδος 19€.