Δέκα τραγούδια για να μπείτε ομαλά στο φθινοπωρινό κλίμα

deka-tragoudia-gia-na-mpeite-omala-sto-fthinoporino-klima

ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Το Φθινόπωρο έρχεται δειλά δειλά και ο Σεπτέμβρης έφερε τη γνωστή μελαγχολία μετά από τη ξεγνοιασιά του καλοκαιριού. Τι καλύτερο από το να συντροφεύσετε αυτά τα συναισθήματα με την κατάλληλη μουσική;

Το click@Life διάλεξε για εσάς τα 10 καλύτερα τραγούδια που ταιριάζουν απόλυτα με την μελαγχολία του Φθινοπώρου και που μπορούν να γεμίσουν όμορφα τις ημέρες του Σεπτέμβρη σας.

1. «Autumn Leaves»-Nat King Cole: Το τραγούδι που έγινε γνωστό από την αρχική του γαλλική version, ως «Les feuilles mortes» από τον Yves Montand στην ταινία «Les Portes de la Nuit», ερμηνεύθηκε αργότερα από τον διάσημο jazz πιανίστα και υπήρχε στο soundtrack της ομώνυμης ταινίας του 1956.

Aκούστε το στο YouTube

2. «Harvest Moon»-Neil Young: H φωνή του θρύλου της ροκ ταξιδεύει τον ακροατή, με αυτό το ερωτικό φθινοπωρινό τραγούδι.

Aκούστε το στο YouTube

3. «October»-U2: Από το ομώνυμο album των Ιρλανδών που κυκλοφόρησε το 1981, ένα άκρως συναισθηματικό και φορτισμένο κομμάτι.

Aκούστε το στο YouTube

4. «November Rain»-Guns 'n’Roses: Μια από τις καλύτερες rock μπαλάντες της δεκαετίας του ’90, με ένα videoclip-ταινία. Το σόλο του Slash φέρνει ακόμα ανατριχίλες.

Aκούστε το στο YouTube

5. «Autumn Song»-Manic Street Preachers: Η ιστορία ενός κοριτσιού που αλλάζει τα μαλλιά του και βάφει με μαύρη σκιά τα μάτια του κάθε Φθινόπωρο, είναι άλλο ένα υπέροχο τραγούδι από τα πολλά του συγκροτήματος από την Ουαλία.

Aκούστε το στο YouTube

6. «November»-Tom Waits: Στοιχειωτικό και θεατρικό μας τραβάει κατευθείαν στο μαύρο σύμπαν του τραγουδοποιού.

Aκούστε το στο YouTube

7. «Autumn Almanac»-The Kinks: Από τα κλασικά φθινοπωρινά τραγούδια, περιγράφει πλήρως την ατμόσφαιρα της εποχής, με πολλές δόσεις pop μελαγχολίας.

Aκούστε το στο YouTube

8. «Wake Me Up When September Ends»-Greenday: Πολλοί ερμήνευσαν ότι το κομμάτι έχει αντιπολεμικά μηνύματα, κάτι που στηρίχθηκε και στο videoclip. Όπως αποκάλυψε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Billie Joe Armstrong, το τραγούδι γράφτηκε στη μνήμη του πατέρα του που πέθανε τον Σεπτέμβρη του ’82.

Aκούστε το στο YouTube

9. «Autumn In New York»-Ella Fitzerald & Louis Armstrong: Η Νέα Υόρκη είναι υπέροχη οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, σε οποιοδήποτε τραγούδι και αν της έχει αφιερωθεί. Όταν όμως ακούς και τις φωνές αυτών των δύο θρύλων, τα πρώτα κρύα δεν είναι τόσο ενοχλητικά.

Aκούστε το στο YouTube

10. «September Morn’»- Neil Diamond: Ένα τραγούδι απίστευτα ρομαντικό και μελαγχολικό, δια στόματος Niel Diamond φέρνει μια ελαφριά θλίψη στις καρδιές όλων. Οι ερωτευμένοι έχουν ένα λόγο παραπάνω για να συγκινηθούν με αυτό το κομμάτι.

Aκούστε το στο YouTube

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ