Διακοπές με κουβαδάκια: πού να πάτε με τα παιδιά

naksos
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Φορτώστε το αμάξι με βαλίτσες, βαλιτσάκια και παιχνίδια, πάρτε την οικογένεια και κατευθυνθείτε προς προορισμούς που είναι ό,τι πρέπει για οικογενειακές διακοπές.

Θυμάστε κάποτε που ήσασταν ελεύθεροι να κάνετε ατελείωτο clubbing στη Μύκονο και την Πάρο, ξυπνούσατε στις 2 το μεσημέρι και μετά από ολοήμερο μπάνιο, ήσασταν έτοιμοι για clubbing ξανά; Τώρα που κάνατε οικογένεια, όλα τα παραπάνω αποτελούν μια γλυκιά ανάμνηση που θα μείνει στο άλμπουμ φωτογραφιών. Καιρός να βάλετε μπρος για ένα άλλο στυλ διακοπών, που περιλαμβάνει περισσότερη ηρεμία, υπευθυνότητα και κανονικότητα. Είστε έτοιμοι για…οικογενειακές περιπέτειες; Ιδού μερικά κατάλληλα νησιά.

Νάξος
Στη Νάξο όλα ξεκινούν από την παραλία του Άγιου Προκόπη που συγκεντρώνει μικρούς και μεγάλους στην αμμουδιά του, έκτασης 1,5 χιλιομέτρου, φιλοξενώντας κάστρα στην άμμο, παρέες, οικογένειες, singles, ζευγάρια κ.λπ. –όλοι οι καλοί χωράνε στον Άγιο Προκόπη. Καλή επιλογή είναι και η Αγία Άννα, ενώ αν θέλετε να κάνετε έκπληξη στα παιδιά σας, σας περιμένει και το Aqua Fun Water Park στην υπέροχη Στελίδα, με τις διασημότερες νεροτσουλήθρες της Νάξου. Τα χωριά του νησιού είναι πολλά και διαφορετικά, μην παραλείψετε όμως να πάτε μια βόλτα στην πανέμορφη Απείρανθο, αλλά και να οργανώσετε εκπαιδευτικές εκδρομές με τα παιδιά σας στην Πορτάρα, μία τεράστια πύλη που έχει διασωθεί έως σήμερα από τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα, στο κάστρο της Νάξου, στο αρχαιολογικό μουσείο κ.ά. Κάτι επίσης βασικό είναι ότι η Νάξος διαθέτει και νοσοκομείο, για παν ενδεχόμενο...

www.wikipedia.com
Καρδαμύλη, Μεσσηνία
Αν τα παιδιά σας είναι πολύ μικρά και θέλετε να αποφύγετε τα καράβια, αλλά και τα μέρη που θα σας κρατούν στο πόδι όλη μέρα, η γραφική Καρδαμύλη αποτελεί το ιδανικό μέρος για εσάς. Στα 38 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καλαμάτας, η Καρδαμύλη έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ένα από τα πιο αγαπημένα οικογενειακά θέρετρα στην Πελοπόννησο. Εκεί θα βρείτε πλήθος παραλιών, όπως τα Ριτσά με βοτσαλάκι και ελιές, το Φονέα με βότσαλο, τα Δελφίνια με άμμο, βότσαλα και κυπαρίσσια, την Καλογριά και θα απολαύσετε διακοπές και ξεκούραση. Το απόγευμα, μια βόλτα στην Παλιά Καρδαμύλη με τον περίτεχνο Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, τα πυργόσπιτα, τις όμορφες κατοικίες και τα διάσπαρτα στους γύρω λόφους εκκλησάκια θα χαλαρώσει μικρούς και μεγάλους.

Βόρεια Εύβοια
Η εύκολη και οικονομική επιλογή της Βόρειας Εύβοιας είναι σχετικά κοντινή στην Αθήνα και αποτελεί ιδανική λύση για μια οικογένεια που αναζητά ηρεμία και ξεκούραση. Στη Λίμνη θα βρείτε νησιώτικη ατμόσφαιρα, στην Αιδηψό μπορείτε να κάνετε ιαματικά λουτρά και να χαλαρώσετε με μια βόλτα στον κεντρικό δρόμο, στις Ροβιές να βουτήξετε στις γαλήνιες παραλίες και στον Άγιο Γεώργιο να φτάσετε στη βόρεια μύτη του νησιού και να αφήσετε τα παιδιά σας να χαρούν τα κρυστάλλινα νερά, ενώ εσείς θα ξεκουράζεστε χωρίς άγχος για τα έξοδα των διακοπών.

Χανιά
Όσοι πάλι δεν έχουν πρόβλημα με τις μακρινές αποστάσεις, τα Χανιά είναι ένας δημοφιλής προορισμός που μπορεί να μπει στο πρόγραμμα των οικογενειακών διακοπών, καθώς συνδυάζει κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, εξωτικές παραλίες και απεριόριστες φυσικές ομορφιές, τόσο παραθαλάσσιες, όσο και ορεινές. Ίσως να μην μπορείτε εύκολα να πάτε με τα παιδιά στον πανέμορφο Μπάλο για μπάνιο, αλλά τα Φαλάσαρνα και το Ελαφονήσι θα μπορέσουν να καλύψουν το «κενό», ενώ το Μαράθι με τα ρηχά νερά και η Χρυσή Ακτή με την οργανωμένη παιδική χαρά είναι επίσης καλές επιλογές για την περίπτωσή σας. Όταν έρθει το βράδυ, μια βόλτα στο πανέμορφο παλιό βενετσιάνικο λιμάνι, για καφέ, φαγητό και για το πολυπόθητο απογευματινό παγωτό που τόσο λαχταρά κάθε παιδί –κι όχι μόνο-, θα κλείσει όμορφα την ημέρα σας.

Κεφαλονιά
Λούνα παρκ, θαλάσσιο πάρκο στο Ληξούρι, μουσικές εκδηλώσεις και παιχνίδι στην τεράστια πλατεία του Αργοστολίου είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που μπορείτε να κάνετε, προκειμένου να χαρίσετε αξέχαστο καλοκαίρι στα παιδιά σας, αν κατευθυνθείτε στο μεγαλύτερο νησί των Επτανήσων. Ο Μακρύς Γιαλός, η Άβυθος με τα ασφαλή, ρηχά νερά της, η Μεγάλη Άμμος, ο Άη Χέλης στα νότια του νησιού, το Ξι κοντά στο Ληξούρι είναι μερικές πανέμορφες παραλίες που μπορείτε να επισκεφτείτε με τα παιδιά σας. Προς το παρόν, καλύτερα να βγάλετε το Μύρτο από το πρόγραμμα, καθώς μπορεί να είναι η πιο διάσημη και εντυπωσιακή παραλία του νησιού, αλλά λόγω αέρα, κυμάτων και ρευμάτων μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη για τα παιδιά.

Τζούλια Τασώνη