Ο Noel Gallagher στο πλευρό της εργατικής τάξης

noel-gallagher
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Το πρώην μέλος των Oasis ζητάει από τις δισκογραφικές εταιρείες να προσφέρουν περισσότερα συμβόλαια σε μπάντες που προέρχονται από τις εργατικές τάξεις.

Ο Noel Gallagher των Oasis παραπονέθηκε σε συνέντευξη του, ότι από τότε που δημιουργήθηκαν οι Arctic Monkeys, πριν δέκα χρόνια, δεν έχει παρουσιαστεί κάποια σπουδαία μπάντα και ότι το internet έχει κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Για αυτό καλεί τις εταιρείες να προσφέρουν περισσότερη στήριξη σε νέους καλλιτέχνες.

Είπε χαρακτηριστικά: “Θεωρητικά, το internet και το youtube θα έπρεπε να βοηθάνε τις νέες μπάντες να κάνουν καριέρα, αλλά γίνεται το αντίθετο. Οι δισκογραφικές εταιρείες δεν ενδιαφέρονται για μπάντες της εργατικής τάξης πια. Το rock n’ roll δεν έχει πεθάνει. Είναι εκεί, απλά χρειάζεται μια γερή ανανέωση από τη νέα γενιά. Μετά τους Arctic Monkeys, τους Kasabian ή τους Libertines, δεν έχει υπάρξει τίποτα. Και αυτό ήταν πριν δέκα χρόνια. Είναι σα να βρισκόμαστε σε χειμερία νάρκη". Έριξε φυσικά βέλη εναντίον των chart shows και των ραδιοφονικών σταθμών, λέγοντας ότι, αν οι Oasis ξεκινούσαν τώρα δε θα είχαν την επιτυχία που είχαν στα ‘90’s.

“Αν είσαι νούμερο 1 στα charts τώρα, σημαίνει αυτόματα ότι είσαι κάτι καλό. Οι μπάντες πάνε χέρι χέρι με τη βιομηχανία και η βιομηχανία έχει ήδη αποφασίσει τι θέλει από τα charts. Αλλά είναι όλα τα ίδια. Είναι σα να ακούς το ίδιο τραγούδι με διαφορετική φωνή”, δήλωσε.