Φυσική απολέπιση με άμμο για δέρμα μαλακό και υγιές

sand
ΤΡΙΤΗ, 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Η εποχή ενδείκνυται για εφαρμογή μιας μεθόδου ομορφιάς και περιποίησης που εγγυάται τα καλύτερα αποτελέσματα, εύκολα, γρήγορα και ανέξοδα.

Αυτό το καλοκαίρι μην πάρεις μαζί σου προϊόντα απολέπισης του δέρματος για το πρόσωπο και το σώμα. Αξιοποίησε την άμμο που υπάρχει άφθονη στις παραλίες και δες το δέρμα σου να αλλάζει με τον πιο φυσικό τρόπο. Ο συνδυασμός του φυσικού scrub με τη δράση του ήλιου στην όψη της επιδερμίδας και το ευεργετικό συμπλήρωμα της επαφής με τη θάλασσα, αποκλείεται να μη σε ικανοποιήσει.

Η διαδικασία δεν θέλει ειδικές οδηγίες, ωστόσο ας δούμε μαζί τα βήματα που θα αναδείξουν την επιδερμίδα. Το μυστικό είναι η άμμος που θα χρησιμοποιήσεις να είναι καθαρή. Αν είσαι σε πολυσύχναστη παραλία και η εικόνα δεν σε ικανοποιεί, δοκίμασε να περπατήσεις μέχρι τον επόμενο κολπίσκο όπου θα βρεις άμμο πιο καθαρή. Διαφορετικά, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις την άμμο μέσα από τη θάλασσα που σίγουρα θα είναι καλύτερης ποιότητας.

Μην το παρακάνεις με την ποσότητα της άμμου. Η διαδικασία δεν θέλει υπερβολές γιατί το δέρμα είναι ευαίσθητο και δεν θες να έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα. Πάρε μια μικρή ποσότητα λοιπόν και ξεκίνα από τις φτέρνες προς τα πάνω. Δείξε μεγαλύτερη…σκληρότητα στην εφαρμογή του scrub στις περιοχές που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Αυτές συνήθως είναι τα γόνατα, οι φτέρνες και οι αγκώνες, ωστόσο εσύ ξέρεις το δέρμα σου καλύτερα.

Για αίσθηση αναζωογόνησης, δοκίμασε να κάνεις ελαφρύ peeling ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών που σίγουρα έχουν καταπονηθεί από τα παπούτσια του χειμώνα και χρειάζονται επιπλέον φροντίδα. Όταν φτάσεις στο πρόσωπο, κάνε απαλές κινήσεις. Αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο και διαμαρτύρεται, δοκίμασε να αναμείξεις την άμμο με το αντηλιακό σου που θα σου επιτρέψει να δουλέψεις καλύτερα το αυτοσχέδιο scrub. Μην ξεχνάς ότι το scrub με την άμμο, αλλά και με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, απαγορεύεται δια ροπάλου στην περιοχή γύρω από τα μάτια.

Για να μην μείνει κανένα τμήμα του σώματός σου παραπονεμένο, ζήτα μια χείρα βοηθείας από κάποιον δικό σου. Η πλάτη σίγουρα θα ευεργετηθεί από την επαφή με την άμμο. Όταν ολοκληρώσεις τη διαδικασία, βούτα στη θάλασσα για να ξεπλυθείς και απόλαυσε την αίσθηση αναζωογόνησης. Το πόσο συχνά θα κάνεις την εφαρμογή, εξαρτάται από την ποιότητα του δέρματός σου, οπότε άκου τι σου λέει η επιδερμίδα σου και πράξε αναλόγως.