Τηλεοπτική σειρά δια χειρός Mick Jagger και Martin Scorsese

scorsese-jagger
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Καινούργιες πληροφορίες έρχονται στην επιφάνεια για τη σειρά “Vinyl” με θέμα τη μουσική βιομηχανία στη Νέα Υόρκη την εποχή της disco και του punk, με ιθύνοντες τους Martin Scorsese και Mick Jagger.

To “Vinyl” θα βασίζεται στην ιδέα του Jagger για δυο φίλους που επιβιώνουν για τέσσερις δεκαετίες στον κόσμο της μουσικής βιομηχανίας.  Η πλοκή εμπλουτίστηκε με την ιστορία του Richie Finestra, ενός ιδιοκτήτη δισκογραφικής που προσπαθεί να βρει ένα νέο ταλέντο για να υπογράψει και να σώσει την εταιρεία του. 

Η σειρά θα αποτελείται από εννέα επεισόδια και αναμένεται να προβληθεί από το  ΗΒΟ το 2016.

Ο Bobby Cannavale που έχει ξανασυνεργαστεί με τον Scorsese στο “Broadwalk Empire” αναμένεται να ενσαρκώσει τον ρόλο του Finestra, ενώ τη σύζυγο του Devon θα υποδυθεί η Olivia Wilde. Ο γιος του Mick Jagger, James θα παίζει τον Kip Stevens, αρχηγό της punk μπάντας Nasty Bits.

Το σενάριο υπογράφουν ο Terence Winter, που έχει στο ενεργητικό του κορυφαίες επιτυχίες όπως τους Sopranos και τον Λύκο της Wall Street, και ο George Mastras που έγραψε το σενάριο του Breaking Bad.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Jagger και ο Scorsese συνεργάζονται, μιας και ο σκηνοθέτης έχει δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ για τους Rolling Stones, το “Shine A Light”, το 2006.