Όπερα για τον Steve Jobs; Κι όμως…

steve-jobs-2
ΤΡΙΤΗ, 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Η Santa Fe Opera ετοιμάζει μια όπερα αφιερωμένη στη ζωή του ιδρυτή της Apple Steve Jobs με τον τίτλο «The Revolution of Steve Jobs».

Μπορεί ο Steve Jobs να είναι το θέμα κινηματογραφικών φιλμ και μιας επιτυχημένης βιογραφίας, αλλά τώρα ετοιμάζεται να γίνει και ο πρωταγωνιστής μιας πρωτότυπης όπερας που θα παρουσιάζει τη ζωή του.

Η όπερα «The Revolution of Steve Jobs» θα ανέβει στην Santa Fe Opera των ΗΠΑ το 2017 και θα ακολουθεί τον Steve Jobs στην προσπάθειά του να νικήσει τον καρκίνο αλλά και τους ανθρώπους που στιγμάτισαν τη ζωή του.

Το έργο γράφτηκε από τον συνθέτη Mason Bates που είναι γνωστός για τον συνδυασμό κλασικών και ηλεκτρονικών στοιχείων στα έργα του.

Το έργο περιγράφει τον Jobs ως «έναν μοναδικό νεωτεριστή που απλοποίησε την επικοινωνία μέσω των ηλεκτρονικών συσκευών που δημιούργησε και συνειδητοποίησε παράλληλα ότι οι ανθρώπινες σχέσεις χρειάζονται περισσότερα από ένα κουμπιά για να λειτουργήσουν σωστά».

Ο Jobs ήταν γνωστός για την τελειομανία του και τον σκληρό επαγγελματισμό του.

Τη ζωή του θα παρουσιάσει τον ερχόμενο Οκτώβριο και στη μεγάλη οθόνη και ο  Danny Boyle με πρωταγωνιστή τον Michael Fassbender.