Φωτογραφίες από τον γάμο της Νταϊάνα με τον Κάρολο σε δημοπρασία

diana-wedding
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Παρασκηνιακές φωτογραφίες από τον γάμο του πρίγκιπα Καρόλου της Αγγλίας με την Νταϊάνα θα δημοπρατηθούν στις 24 Σεπτεμβρίου στην Βοστόνη.

Νταϊάνα και του πρίγκιπα Κάρολου το 1981 στο Buckingham Palace. Οι 6 από αυτές παρουσιάζουν την Νταϊάνα με μέλη της οικογένειάς της ανάμεσα στα οποία και την βασίλισσα Ελισάβετ.

Οι φωτογραφίες ανήκουν σε έναν βοηθό του βρετανού φωτογράφου Patrick Lichfield, ξαδέρφου της βασίλισσας. Ο Lichfield ήταν ο μοναδικός που είχε άδεια να τραβά παρασκηνιακές φωτογραφίες της βασιλικής οικογένειας στο παλάτι του Buckingham.

Σε μια από τις φωτογραφίες η Νταϊάνα κρατά αγκαλιά την Clementine Hambro, το μικρότερο σε ηλικία παρανυφάκι της. Σε άλλη απαθανατίζεται το πριγκιπικό ζεύγος στο μπαλκόνι του παλατιού να κοιτά από ψηλά το πλήθος που ζητωκραυγάζει.

Ο γάμος της Νταϊάνα με τον Κάρολο παρακολουθήθηκε από 750 εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. Το ζευγάρι χώρισε το 1996 κι ένα χρόνο μετά η Νταϊάνα σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ο Patrick Lichfield πέθανε το 2005 σε ηλικία 66 ετών.