Νησιά της Μεσογείου που (ίσως) δεν έχετε ξανακούσει

bozcaada-tourkia
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Βρίσκεστε ακόμη στο γραφείο; Ονειροπολήστε μαζί μας σε μερικά άγνωστα για τους περισσότερους νησιά της Μεσογείου.

Είμαστε σίγουροι ότι οι περισσότεροι θα δίνατε τα πάντα για να ακούσετε από το αφεντικό σας το εξής: «φαίνεται κουρασμένος, πάρε άλλη μια εβδομάδα άδεια». Επειδή, όμως, αυτό κατά 99,9% δεν πρόκειται να γίνει, σας παρουσιάζουμε 7 πιο άγνωστα μεσογειακά νησιά που σίγουρα θα σας ταξιδέψουν και -γιατί όχι- ίσως αποτελέσουν ταξιδιωτικό προορισμό κάποτε.

Τένεδος, Τουρκία
Ένα νησί που κάποτε αποτελούσε μέρος της Ελλάδας, η Τένεδος, φιλοξενεί περίπου 2 χιλιάδες κατοίκους και βρίσκεται βορειοανατολικά του Αιγαίου πελάγους. Σε μεγάλες εκτάσεις του θα βρείτε μακκία βλάστηση, ανανάδες και αμπέλια -δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι αποτελεί έναν από τους πιο πολλά υποσχόμενους προορισμούς της Τουρκίας για οινόφιλους. Πέραν της πανέμορφης φύσης, τα γαλάζια νερά και τα σπίτια με τα κεραμίδια μόνο διακοπές μπορούν να μας φέρουν στο μυαλό...

www.wikipedia.com / Herbert Ortner
Susak Sansego, Κροατία
Οι λάτρεις του φαγητού ίσως γνωρίζουν ήδη τη λέξη “sansego” που σημαίνει ρίγανη και, όπως καταλαβαίνετε, το αρωματικό αυτό απαντάται στο κροατικό νησί σε μεγάλες ποσότητες. Το Susak Sansego βρίσκεται στη βόρεια Αδριατική θάλασσα και τα χαρακτηριστικά του θα σας φανούν οικεία: λιακάδα, ατελείωτα μπλε νερά, κρασί και φρέσκο ψάρι. Και φυσικά, άφθονη ρίγανη στη σαλάτα σας.

Iles Sanguinaries, Γαλλία
Ποια είναι η μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να κάνει κάποιος σε ένα μέρος; Ίσως το να ζητήσει να θαφτεί εκεί. Κι, όταν κάτι τέτοιο το επιθυμεί κάποιος σαν τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, ξέρεις ότι πρέπει να δώσεις λίγη περισσότερη προσοχή σε αυτό το πανέμορφο αρχιπέλαγος των νησιών Sanguinaires.

­­­­

Djerba, Τυνησία
Το μεγαλύτερο νησί της Αφρικής αποτελεί έναν γρήγορα αναπτυσσόμενο τουριστικό προορισμό, που ακόμη, όμως, δεν έχει ανακαλυφθεί από τις μάζες. Βρίσκεται στον κόλπο Γκάμπες, στις νοτιοανατολικές ακτές της Τυνησίας στη βόρεια Αφρική. Το εξωτικό αυτό νησί εκτείνεται σε περίπου 500 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ωστόσο δεν παρουσιάζει έλλειψη σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες, ούτε σε φυσικό τοπίο. Από μπάνιο σε υπέροχες παραλίες, μέχρι adventure sports και ψάρεμα, όλα μπορεί κάποιος να τα βρει στο Djerba.

Formentera, Ισπανία 
Αν η Ίμπιζα έχει πολλή φασαρία για εσάς, η Fromentera είναι ό,τι πρέπει για κάποιον που προτιμά πιο ήσυχες, μεσογειακές διακοπές. Τη δεκαετία του ’60 αποτελούσε δημοφιλή προορισμό για τους χίπηδες, ενώ εκεί έχουν βρεθεί στο παρελθόν και οι Pink Floyd, όπως και ο Bob Dylan, ουκ ολίγες φορές. Οι λάτρεις του ποδηλάτου θα βρουν τον παράδεισό τους, αφού το νησί είναι επίπεδο και αποτελεί καλή ευκαιρία για κάποιον να το εξερευνήσει κάνοντας πετάλι.

Hvar, Κροατία
Από πού περνάει ο Τομ Κρουζ για να φάει την αγαπημένη του πίτσα; Ποιο είναι το αγαπημένο εστιατόριο του Giorgio Armani; Πού προτιμά να κάνει μπάνιο ο πρίγκιπας Χάρι; Όλες οι απαντήσεις στα παραπάνω δείχνουν προς το Hvar, νησί της Κροατίας στην Αδριατική, το οποίο αποτελεί ιδανικό μέρος για τους celebrities, όπου διατηρούν την ανωνυμία και την ελευθερία τους. Κάτι που ίσως ενδιαφέρει όσους πρόκειται να κάνουν παιδί: αν ο απόγονος γεννηθεί στο φέρι Jadrolinija από το Hvar, το παιδί τους θα ταξιδεύει για πάντα δωρεάν με το συγκεκριμένο μέσο!

www.wikipedia.com
Linosa, Ιταλία
Ένα ταξιδάκι ως τη Ρώμη και έπειτα προς τη Linosa σας ογηγεί σε ένα νησί που θα σας κάνει να αισθανθείτε ότι έχετε φτάσει "σε άλλο πλανήτη". Ανήκει στο σύμπλεγμα των Πελαγίων νήσων και φιλοξενεί θαλάσσιες χελώνες, ενώ το κεντρικό του χωριό αποτελείται από λιγοστές ροζ και πράσινες χαμηλές κατοικίες, ενώ στις παραλίες τα χρώματα θα σας εκπλήξουν, με σκούρες, κίτρινες και κόκκινες αποχρώσεις στα πετρώματα.