4+4 τραγούδια για να καλωσορίσουμε τον Σεπτέμβρη

fthinoporo
ΤΡΙΤΗ, 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Ο Σεπτέμβρης έφτασε κι εμείς τον υποδεχόμαστε με τα ωραιότερα τραγούδια που γράφτηκαν και τραγουδήθηκαν για χάρη του. Πατάμε το play κι ονειρευόμαστε…

Φοίβος Δεληβοριάς– Κάθε Σεπτέμβρη

Ένα μοναδικό τραγούδι από έναν μοναδικό καλλιτέχνη. Ο στίχος «μόνο απ’ τα άσπρα μέρη κάτω απ’ το μαγιό/θα αναγνωρίζω το κορμάκι το δικό σου/ που τους χειμώνες το κοιτάζω μόνο εγώ» είναι ίσως από τους ωραιότερους της ελληνικής έντεχνης μουσικής.

Δημήτρης Μητροπάνος - Κάθε Σεπτέμβρη

«Τα φύλλα ντύνονται χρυσά να ταξιδέψουν / βαλίτσες ετοιμάζουν τα πουλιά». Υπάρχουν άραγε χαρακτηριστικότερες εικόνες και ομορφότεροι στίχοι από αυτούς του Τάσου Μουσαφίρη για να περιγράψουν την υπέροχη φθινοπωρινή αύρα του Σεπτέμβρη;

Μανώλης Μητσιάς - Σεπτέμβρης του 1903

Η μοναδική φωνή του Μανώλη Μητσιά, ανατριχιαστική και μελαγχολική, έδωσε ζωή στο ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη το οποίο μελοποίησε μοναδικά ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Παντελής Θαλασσινός - Ένας μικρός, γλυκός, παλιός Σεπτέμβρης 

Στο τραγούδι αυτό του Παντελή Θαλασσινού σε στίχους Ηλία Κατσούλη, «ένας μικρός Σεπτέμβρης βάζει τα κλάμα στάζει το μέλι του
σωστό παληκαράκι τρυγάει τ’ αμπέλι του» κι «ένας παλιός Σεπτέμβρης φίλος αχώριστος
καθώς περνούν τα χρόνια γίνεται αγνώριστος». Τι υπέροχα!

Green Day - Wake me up when September ends

Το αγαπημένο τραγούδι του Σεπτέμβρη, αντίστοιχο με το «Last Christmas» των Χριστουγέννων, σηματοδοτεί κάθε χρόνο από το 2004 την αρχή της φθινοπωρινής εποχής.

Rosanne Cash ft Johnny Cash - September when it comes

Η κόρη του μοναδικού Johnny Cash, ερμήνευσε μαζί με τον πατέρα της ένα κομμάτι αφιερωμένο στη μελαγχολία του Σεπτέμβρη.

Earth, Wind and Fire – September

Το κομμάτι αυτό του 1978 αγαπήθηκε τόσο πολύ παγκοσμίως που έφτασε στο Νο 1 των αμερικανικών R n B charts αλλά και στην 8η θέση των 100 καλύτερων τραγουδιών σύμφωνα με το Billboard. Πατήστε το play και τραγουδήστε «Say do you remember, dancing in September, never was a cloudy day».

Marianne Faithfull - Flaming September

Η υπέροχη Marianne Faithfull τραγούδησε μοναδικά  με την ξεχωριστή φωνή της έναν Σεπτέμβρη στις φλόγες. «The summer dying, September lives in flames».