Νόστιμα και υγιεινά σνακ και γεύματα που δεν θα σας αφήσουν να πεινάσετε

omeleta-oliki-alesi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Αν η κοιλιά γουργουρίζει συνέχεια, πιθανότατα σημαίνει ότι δεν τρέφεστε σωστά. Οι παρακάτω ιδέες, όμως, θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση.

Θέλετε να εφαρμόσετε τη συμβουλή των ειδικών για «3 κύρια γεύματα και 2 ενδιάμεσα σνακ την ημέρα», αλλά έχετε στερέψει από έμπνευση για το τι να μαγειρέψετε χωρίς να προσθέσετε πολλές θερμίδες στο πιάτο και κιλά στο σώμα σας; Το παρακάτω πλάνο σίγουρα θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε και στη συνέχεια να το εμπλουτίσετε.

Ξεκινήστε την ημέρα με μια ομελέτα: Ετοιμάστε για πρωινό μια ομελέτα προσθέτοντας στα αβγά 1 κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λίγη κόκκινη πιπεριά και 30 γραμμάρια γαλοπούλα. Συνοδέψτε τη με μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης και είστε έτοιμοι για τη δουλειά.

Κόψτε την πείνα σας με μια φρουτοσαλάτα: Γύρω στις 10-11 το πρωί, όταν θα έχουν περάσει 3 ώρες από το πρωινό σας, φτιάξτε μια ωραία φρουτοσαλάτα ή smoothie με φρούτα της αρεσκείας σας, έτσι ώστε να καταπραΰνετε την πείνα σας και να γεμίσετε με ενέργεια. Εναλλακτικά, προσθέστε ψιλοκομμένα φρούτα στο γιαούρτι σας με χαμηλά λιπαρά.

Φτιάξτε ένα σάντουιτς με ψητό μοσχάρι για το γραφείο: Με περίπου 90 γραμμάρια ψητό μοσχαρίσιο κρέας, 2 φέτες ντομάτα και λίγο καρότο έχετε έτοιμη μια υπέροχη γέμιση για ένα λαχταριστό σάντουιτς που μπορεί να σταθεί ως μεσημεριανό γεύμα και να μην ξεπεράσει τις 400 θερμίδες. Συνοδέψτε το με μια πράσινη σαλάτα με λίγο ελαιόλαδο και μπαλσάμικο.

Συνδυάστε γάλα και φιστίκια Αιγίνης: Για το απογευματινό σας, προτιμήστε μια μικρή κούπα με γάλα σόγιας και περίπου 10-15 φιστίκια Αιγίνης, έτσι ώστε να σας κοπεί η πείνα μέχρι το βραδινό και να χαρίσετε ενέργεια στον εαυτό σας.

Δοκιμάστε σολομό με σπανάκι: Για το βραδινό σας, βάλτε στο γκριλ 90 γραμμάρια σολομού και προσθέστε 3 κούπες σπανάκι και μισή σκελίδα σκόρδο μαγειρεμένο σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

Τηρώντας τακτικά γεύματα και συμπεριλαμβάνοντας φρούτα, λαχανικά, αλλά και πρωτεΐνη στην καθημερινή σας διατροφή, θα διαπιστώσετε ότι η… πείνα δεν θα προλαβαίνει να φτάσει στην πόρτα σας.