Bar Luce: το μιλανέζικο καφέ του Wes Anderson

bar-luce
ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Λέγεται Bar Luce, βρίσκεται στο Μιλάνο και μοιάζει με κινηματογραφικό σετ του Wes Anderson, βγαλμένο από την Ιταλία του ’50.

Αν σας εντυπωσίασε ο ροζ φωτισμός και η διακόσμηση στο λόμπι του Grand Budapest Hotel ή το κίτρινο παριζιάνικο δωμάτιο στο Hotel Chevalier, τότε το σχεδιασμένο από τον ίδιο το σκηνοθέτη Wes Anderson, Bar Luce στο Μιλάνο, θα σας ενθουσιάσει.

Όσοι το έχουν επισκεφτεί μιλούν για την αίσθηση ότι βρίσκονται σε ένα κινηματογραφικό σετ, όπου μπορεί κάποιος να καθίσει να πιει τον καφέ του σε vintage τραπέζι φορμάικας, να απολαύσει Campari on the rocks και να προσποιηθεί για λίγο ότι βρίσκεται στη δεκαετία του ’50.

Το καφέ αυτό βρίσκεται μέσα στο συγκρότημα Fondazione Prada σε ένα αποστακτήριο του 1910, όπου εκτός από το καφέ του Wes Anderson, συναντά κάποιος και πολλές γκαλερί, παιδότοπο και πολλά άλλα, με όλο το συγκρότημα να βρίσκεται σε λειτουργία από το Μάιο.

Fondazione Prada fb page

Ο ίδιος ο Wes Anderson αναφέρει ότι σχεδίασε το καφέ επηρεασμένος από τα παλιά μιλανέζικα καφέ και μοιάζει να αποτίει φόρο τιμής σε διάφορα μέρη του Μιλάνου. Tο Bar Luce είναι σαν το εμπορικό κέντρο Galleria Vittorio Emanuele II και ο Anderson αναφέρει 2 ιταλικές ταινίες ως πηγές έμπνευσής του, το “Miracolo a Milano” (1951) και το “Rocco e I Suoi Fratelli” (1960).

Αν και το Bar Luce αποτελεί ένα χώρο όπου μπορεί κάποιος να πιει τον καφέ του και να χαλαρώσει, όπως σε όλα τα καφέ, ο Anderson πιστεύει ότι είναι το κατάλληλο μέρος για να γράψει κανείς ένα σενάριο. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά κι ο ίδιος: «Προσπάθησα να φτιάξω ένα bar που θα ήθελα να περνάω κι εγώ ο ίδιος τα non-fictional απογεύματά μου εκεί».