Βρέθηκε 95χρονος αστακός που γλίτωσε το μαγείρεμα

astakos-amerikanikos
ΤΡΙΤΗ, 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου με σπεσιαλιτέ τους αστακούς, αρνήθηκε να μαγειρέψει έναν 95χρονο αστακό για τους πελάτες του, από... σεβασμό στην ηλικία του.

Το εστιατόριo Jordan’s Lobster στο Island Park του Long Island "γράφει" στο ιστορικό του περίπου 14 χιλιάδες κιλά αμερικάνικου αστακού και κατεψυγμένων βραζιλιάνικων ουρών. Με αυτά τα στοιχεία στην «πλάτη» του, θα υπέθετε κανείς ότι ένας 10κιλος αστακός θα ήταν ιδανικός για μαγείρεμα και σερβίρισμα στους επίμονους πελάτες. Όχι, όμως, για τον ιδιοκτήτη αυτού του εστιατορίου.

Ο Stephen Jordan, ιδιοκτήτης του Jordan Lobster Farms, δήλωσε στο CBS ότι ένας από τους ψαράδες του βρήκε έναν αστακό που ξεπερνάει τα 10 κιλά καθώς ξεφόρτωνε ένα φορτίο. Παρ’ όλο που δεν υπάρχει τρόπος να βρει κανείς την ακριβή ηλικία του αστακού, το βάρος και το μέγεθός του δείχνουν ότι είναι περίπου 95 χρονών, κοντεύοντας την συμπλήρωση ενός ολόκληρου αιώνα ζωής.

Επειδή είναι σπάνιο να βρει κανείς αστακούς τόσο…ηλικιωμένους, ο Jordan αποφάσισε, αντί να τον μαγειρέψει, να τον δωρίσει στο Ενυδρείο του Long Island. Όπως δήλωσε ο ίδιος, ο αστακός έμοιαζε σχεδόν με δεινόσαυρο και αυτό που θα επιθυμούσε είναι να τον φροντίσουν σωστά στο ενυδρείο.

Ο ώριμος αυτός αστακός, που πιθανόν να έχει το πολύ άλλη μια 5ετία ζωής, προήλθε από τον Κόλπο Fundy στην ατλαντική ακτή της βόρειας Αμερικής, στο βορειοανατολικό άκρο του κόλπου του Maine.