Ακούσαμε το 13ο άλμπουμ των Bon Jovi

bon-jovi2
ΤΡΙΤΗ, 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Ένα τέλος εποχής για το αγαπημένο συγκρότημα, που στο 13ο album της καριέρας του, αποχαιρετούν τον κιθαρίστα Richie Sambora και παίρνουν διαζύγιο από τη δισκογραφική τους εταιρεία.

Όπως είναι αναμενόμενο, το “Burning Bridges” το υποδέχεσαι με ένα μούδιασμα. Και αυτό γιατί πρώτα ξέρεις ότι το εμβληματικό δίδυμο του Jon Bon Jovi και του Richie Sambora δεν υφίσταται πια, μιας και ο τελευταίος τούς κούνησε το μαντήλι, αποχωρώντας από την μπάντα, και επίσης γιατί τα τραγούδια αυτά, με την εξαίρεση δύο καινούργιων, δεν είναι παρά συνθέσεις φυλαγμένες για χρόνια στα συρτάρια τους. Ναι, η αίσθηση της προχειρότητας είναι διάχυτη, καθώς το ακούς.

Δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου η παλιά σπίθα των Bon Jovi, πέρα από το single “Saturday Night Gave Me Sunday Morning” και το “We Don’t Run”, το ξεσηκωτικό stadium rock τους έχει ατονίσει αισθητά. Από την αρχή, με τη δυναμική μπαλάντα “A Teardrop To The Sea” προσπάθεια να μας κινήσει το ενδιαφέρον είναι υπαρκτή, αλλά το αποτέλεσμα είναι μάλλον χλιαρό, απαράδεκτο για τους κάποτε μετρ του είδους. Η αδιαφορία συνεχίζεται με απαράδεκτα ασθματικές συνθέσεις, όπως το “We All Fall Down” και “Life Is Beautiful” που δεν έπρεπε ποτέ να δούνε το φως της δημοσιότητας, μιας και δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα. Η μόνη πραγματικά ενδιαφέρουσα στιγμή, έστω για το κουτσομπολιό της υπόθεσης, είναι το τέλος με το εύθυμο, κιθαριστικό “Burning Bridges”, το οποίο μάλλον κλείνει ειρωνικά το μάτι στην αποχώρηση του Sambora, αλλά και στο διαζύγιο με τη Mercury. 
Το τελευταίο βήμα των Bon Jovi, μάλλον θα περάσει στα ψιλά από fans και κριτικούς -και οι ίδιοι έχουν πει ότι θα επανέλθουν κανονικά δισκογραφικά το 2016-. Είναι μια μάλλον περίεργη και στην τελική ανούσια κυκλοφορία, ένας δίσκος που έγινε για να γίνει, και δυστυχώς αυτό αποκομίζεις από την πρώτη ακρόαση.  Ελπίζουμε οι λατρεμένοι μας rockers να επανέλθουν πιο δυναμικοί και να μας θυμίσουν τις παλιές καλές εποχές. 

Album: Burning Bridges 

Καλλιτέχνης: Bon Jovi  

Label: Mercury

Ροζίνα Αράπη