Ψήστε τα τέλεια μπιφτέκια με τρεις απλές συμβουλές

mpiftekia-gkril-psisimo
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Τι κι αν έχουμε φθινόπωρο; Τα μπάρμπεκιου συνεχίζονται σε εξοχικά και μπαλκόνια και τα μπιφτέκια πρωταγωνιστούν πάντα σε τέτοιου είδους… εκδηλώσεις. Κι αν θέλετε να τα τελειοποιήσετε, έχετε στο μυαλό σας τις παρακάτω συμβουλές.

Συμβουλή 1:
Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχετε υπόψη σας πριν ετοιμαστείτε για ψήσιμο, είναι η επιλογή του σωστού κρέατος. Να θυμάστε πάντα ότι το λίπος σημαίνει γευστικό και ζουμερό κρέας κι ότι δεν είναι το μπάρμπεκιου κατάλληλη στιγμή για να θυμηθείτε τη δίαιτά σας. Αν επιλέξετε για ψήσιμο άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, το πιο πιθανό είναι το αποτέλεσμα να έχει υφή… λάστιχου, γι’ αυτό αποφύγετε την καταστροφή και ζητήστε από τον κρεοπώλη σας ένα μείγμα που να αποτελείται από τουλάχιστον 20% λίπος.

Συμβουλή 2:
Όταν σχηματίζετε τα μπιφτέκια σας, φροντίστε να είστε απαλοί στις κινήσεις σας και γενναιόδωροι στο πασπάλισμα με μπαχαρικά. Πειραματιστείτε με αλάτι κοσέρ ή θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, για να δείτε ποιο ταιριάζει καλύτερα στις γεύσεις σας.

Συμβουλή 3:
Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε δυνατή φωτιά και ψήστε τα μπιφτέκια σας γρήγορα. Αποφύγετε να πιέζετε το κρέας και να το γυρνάτε πάνω από 1 φορά, καθώς κάτι τέτοιο στεγνώνει τους χυμούς του κρέατος και το ξεραίνει.

Καλά ψησίματα!