Rock and Roll Hall of Fame 2012: Οι προτάσεις

rock-and-roll-hall-of-fame-2012-oi-protaseis

ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Ποιοι είναι οι καλλιτέχνες που θα αναμετρηθούν φέτος για μια θέση στο «Rock and Roll Hall of Fame» το 2012;

Το Rock and Roll Hall of Fame γίνεται κάθε χρόνο από το 1984 και τιμά τους πιο ξεχωριστούς και διαχρονικούς καλλιτέχνες. Κάθε χρόνο γίνονται 15 προτάσεις καλλιτεχνών από όλο το φάσμα της μουσικής, οι οποίοι όμως, πρέπει να έχουν συμπληρώσει 25 χρόνια από την πρώτη τους κυκλοφορία. Η τελετή απονομής για το 2012 θα πραγματοποιηθεί στο Κλήβελαντ τις 14 Απριλίου 2012.

Φέτος, υπάρχει έντονο το θηλυκό στοιχείο στις προτάσεις, αφού οι Joan Jett and the Blackhearts και οι αδερφές Ann και Nancy Wilson θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά με στόχο την θέση στο «πάνθεον» των ροκ ηρώων. Το μεγάλο σουξέ της Joan Jett και της παρέας της είναι το κλασικό πλέον «I Love Rock 'n' Roll», ενώ οι αδελφές Wilson είχαν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία με το «Crazy on You». Την θηλυκή παρέα συμπληρώνουν οι Donna Summer και Laura Nyro.

Από το στρατόπεδο των αρρένων οι Beastie Boys και οι Red Hot Chili Peppers ελπίζουν ότι επιτέλους θα καταφέρουν να μπουν στο Hall of Fame. Αμφότεροι έχουν προταθεί στο παρελθόν και ακόμα τους «διαφεύγει» αυτή η τιμή. Λιγότερες ελπίδες για μια θέση στο Hall of Fame έχουν και οι Guns 'n' Roses, The Cure, The Small Faces/The Faces και Donovan από τον χώρο της ροκ. Εκπρόσωποι της R&B αυτή τη χρονιά θα είναι οι The Spinners, Rufus με τον Chaka Khan, Freddie King καθώς και οι ράπερ Eric B και Rakim.

Τον νικητή καθορίζουν 500 ψηφοφόροι, στους οποίους συγκαταλέγονται οι νικητές προηγουμένων ετών και σημαντικές προσωπικότητες της μουσικής βιομηχανίας. Λίγες μέρες πριν την τελετή θα προηγηθούν τα εγκαίνια της νέας βιβλιοθήκης και του αρχείου του Rock and Roll Hall of Fame, τα οποία αποτελούν την μεγαλύτερη συλλογή υλικού αφιερωμένη στο rock ‘n’ roll.