"Ο άνθρωπος στον Άρη" από τα βιβλιοπωλεία στους κινηματογράφους

i-diasosi-diasosi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Το best seller του Andy Weir έρχεται στη μεγάλη οθόνη με τον τίτλο "Η Διάσωση" την 1η Οκτωβρίου και εμείς θυμόμαστε το ομώνυμο βιβλίο από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Με τον Ματ Ντέιμον στον πρωταγωνιστικό ρόλο, το βιβλίο «Άνθρωπος στον Άρη» έγινε ταινία από το σκηνοθέτη Ρίντλεϋ Σκοτ και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα από την ODEON και σε 3D την πρώτη μέρα του Οκτώβρη. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος σε μετάφραση Κώστα Χαρβάτη. 

Η ιστορία
Έξι μέρες πριν, ήταν από τους πρώτους που περπάτησαν στον Άρη. Τώρα φαίνεται πως θα είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα πεθάνει εκεί. Ο αστροναύτης Μαρκ Γουάτνι ξυπνάει τραυματισμένος και μόνος, μέσα σε μια αμμοθύελλα. Τα υπόλοιπα μέλη της τρίτης διαστημικής αποστολής στον πλανήτη Άρη τον θεώρησαν νεκρό και τον εγκατέλειψαν, σύμφωνα με το πρωτόκολλο της NASA. Οι πιθανότητές του τώρα να επιζήσει είναι ανύπαρκτες. Όμως ο Μαρκ δεν το βάζει κάτω. Συνδυάζοντας μοναδικά την ευρηματικότητα με την επιστημονική γνώση, μας αφήνει άφωνους για τις δυνατότητες του είδους μας να επιβιώνει. Θα μπορέσει να ξεπεράσει τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που παρουσιάζονται κάθε στιγμή μπροστά του;

Ο συγγραφέας
Ο Andy Weir προσλήφθηκε σε ηλικία 17 ετών σαν προγραμματιστής από το Αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας, για να εργαστεί σε ένα εργαστήριο προηγμένης έρευνας σε θέματα ενέργειας και τεχνολογίας. Από τότε εργάζεται σαν μηχανικός λογισμικού. Σε όλη του την ζωή είχε μεγάλο πάθος για το διάστημα. Στα χόμπι που ασχολείται με αφοσίωση περιλαμβάνονται η σχετικιστική φυσική, η μηχανική των δορυφορικών τροχιών και η ιστορία των επανδρωμένων διαστημικών αποστολών. Για περισσότερες πληροφορίες για τον συγγραφέα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του www.andyweirauthor.com.