BoBo the Wine Bar: πάμε Κουκάκι για κρασί;

bobo-wine-bar
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Αν μέχρι τώρα ο δρόμος δεν σας έβγαζε εύκολα στο Κουκάκι, το BoBo the Wine Bar σάς δίνει ένα λόγο να προγραμματίσετε την έξοδό σας προς τα εκεί και να γεμίσετε τα ποτήρια σας με λίγο αρωματικό κρασί, καθώς θα υποδέχεστε το φθινόπωρο.

Σε ένα ατμοσφαιρικό κτίριο του 1960, με πολλά στοιχεία που έχουν μείνει αναλλοίωτα στο χρόνο χαρίζοντας τη δική τους πινελιά, τέσσερις  φίλοι με κοινή αγάπη στο κρασί και τα ελληνικά προϊόντα αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα χώρο με πρωταγωνιστές την καλή παρέα και τη μοναδική απόλαυση που μπορεί να προσφέρει ο συνδυασμός τους. Το όνομα αυτού BoBo, το οποίο προέρχεται από τη φράση Boheme Bourgeois, που είναι και η ολοκληρωμένη ονομασία του μαγαζιού, με σήμα το ρινόκερο. Κι αν αναρωτιέστε τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά, οι τέσσερις φίλοι εξηγούν ότι ο ρινόκερος είναι ένα ζώο με δυναμικότητα, επιβλητικό που συνδυάζει απόλυτα το Boheme (αυτός που κάνει ζωή πιο… αλήτικη, χωρίς να σκέφτεται το αύριο) και το Bourgeois (αυτός που προέρχεται από υψηλή τάξη με δύναμη και επιβολή).

Μέσα σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον με εσωτερική κλασική σκάλα, φωτιστικά παλιότερων εποχών, πινακίδες που έχουν αποτελέσει πρώην ταμπέλες του καταστήματος ανταλλακτικών που στεγαζόταν εκεί για πάνω από 35 χρόνια και τώρα φιλοξενούν τα λογότυπα του μαγαζιού στον εξωτερικό χώρο, το BoBo δείχνει να ξέρει να φτιάχνει την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να απολαύσει κανείς το κρασί του.

Στον κατάλογό του θα βρείτε πάνω από 80 επιλογές σε κρασιά, οι 20 σε ποτήρι, ενώ δε λείπουν φυσικά οι μπύρες, κάποια premium ποτά και 8 κοκτέιλ με βάση το κρασί. Με οδηγό τη βασική πεποίθηση ότι στην Ελλάδα υπάρχουν σπουδαίοι παραγωγοί και προϊόντα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις αγορές του εξωτερικού, το BoBo φροντίζει να συνθέτει γευστικές ποικιλίες αλλαντικών και τυριών με προϊόντα από μικρούς παραγωγούς, ενώ μπρουσκέτες, σαλάτες και τάρτες συμπληρώνουν τον μικρό αλλά ποιοτικό του κατάλογο, απ’ όπου φυσικά δε λείπει ο καφές.

Στο BoBo κάθε εβδομάδα διοργανώνονται βραδιές που ποικίλλουν, από γευσιγνωσία κρασιών και παρουσιάσεις κτημάτων, μέχρι θεματικές βραδιές και live εμφανίσεις με μικρά μουσικά σχήματα. Και αυτά είναι μόνο η αρχή, αφού στο BoBo επιφυλάσσονται  για πολλά περισσότερα, με το χώρο στο υπόγειο του καταστήματος να πρόκειται να αξιοποιηθεί μελλοντικά για εικαστικά δρώμενα.

Σύντομα, πρόκειται να απολαύσουμε και νέο μενού με λιχουδιές που έρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας κι όχι μόνο, ενώ πλέον το μαγαζί θα είναι ανοιχτό και Κυριακές από το μεσημέρι, με τον αρωματικό φρεσκοκομμένο esspreso του και φυσικά με το αγαπημένο μας κρασί με συνοδεία εκλεκτών τυριών και αλλαντικών.

Εμείς σίγουρα έχουμε ήδη πειστεί να το επισκεφτούμε. Εσείς;

Πληροφορίες: ΒοΒο Boheme Bourgeois, Αναστάσιου Ζίννη 36, Κουκάκι, 210 9244244, https://www.facebook.com/bobowinebar, http://bobowinebar.gr/