Συνάντηση Elton John και Putin;

elton-john
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Ο μουσικός προσφέρθηκε να συζητήσει με τον Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin για να συζητήσουν τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στη Ρωσία.

Οι ομοφοβικές επιθέσεις έχουν αυξηθεί δραματικά στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια, και μάλιστα με ένα νόμο του 2013 είναι πλέον νόμιμο να διώκονται οι ομοφυλόφιλοι που επιδεικνύουν τη σεξουαλική τους ταυτότητα σε δημόσιους χώρους.
Μιλώντας στο BBC ο Elton John δήλωσε ότι η στάση του Putin στους ομοφυλόφιλους είναι γελοία και ανέφερε και μερικές δηλώσεις του Προέδρου για τους ομοφυλόφιλους που έγιναν το 2014.
“Θα ήθελα να συναντηθώ με τον κύριο Putin. Μπορεί να γελάει πίσω από την πλάτη μου, να με αποκαλέσει ηλίθιο, αλλά τουλάχιστον θα έχω προσπαθήσει.
Ο μουσικός βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία όπου παρότρυνε τον Πρόεδρο Petro Poroshenko να δείξει περισσότερη υποστήριξη στα θέματα της gay κοινότητας. Συναντήθηκε και με μερικούς από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματίες της χώρας, και τους συνέστησε να μην αρνούνται την εργασία σε κάποιον λόγω των σεξουαλικών του προτιμήσεων.

Δεν είναι βέβαια οι μόνες δράσεις του Elton John για ζητήματα της LGBT κοινότητας. Πρόσφατα έκανε μερικά καθόλου κολακευτικά σχόλια για τον δήμαρχο της Βενετίας που με απόφαση του απομάκρυνε από τα σχολεία βιβλία που έκαναν αναφορές σε οικογένειες με γονείς του  ίδιου φύλου.