Μια πρωτιά για τον Sam Smith

sam-smith
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Ο James Bond είναι μάλλον το γούρι του Sam Smith, μιας και του χάρισε μια ακόμη τεράστια επιτυχία.

O Βρετανός καλλιτέχνης  έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης στην ιστορία των UK Single Charts που πήγε κατευθείαν στο νούμερο 1 με τραγούδι για ταινία James Bond. Συγκεκριμένα το “Writings on the Wall”, που θα ντύσει μουσικά το επερχόμενο “Spectre” σημείωσε πωλήσεις 70.000 αντιτύπων και streams, κερδίζοντας την πρωτιά από το καινούργιο τραγούδι του Justin Bieber.  
To τραγούδι έχει λάβει προς το παρόν διφορούμενες κριτικές, μιας και έχει χαρακτηριστεί από μουσικοκριτικούς ως μια pop μπαλάντα φτιαγμένη για κάποιον  διαγωνιζόμενο του X Factor, και όχι ένα κλασσικό Bond κομμάτι. O πρώην James Bond Roger Moore όμως το χαρακτήρισε ως υπέροχο και σκοτεινό. Το “Writings on The Wall”, που σύμφωνα με τον Smith του χρειάστηκε μόνο 20 λεπτά για να συνθέσει, είναι αρκετά πιο συναισθηματικό από τα μουσικά θέματα που είχαμε συνηθίσει για τις ταινίες του franchise, αφήνοντας ερμηνείες ότι η ταινία θα μας αποκαλύψει πιο ευαίσθητες  πτυχές του χαρακτήρα. Παρόλα αυτά, όπως έχει πει και ο Smith, ο σκηνοθέτης Sam Mendes έχει φροντίσει ώστε ο θρυλικός ήρωας να μην φαίνεται υπερβολικά ευάλωτος.

Παρότι καλλιτέχνες όπως η Madonna, η Adele(που τιμήθηκε με Όσκαρ για το “Skyfall”) και η Shirley Bassey έχουν ερμηνεύσει τα μουσικά θέματα για κάποια ταινία James Bond, μόνο ο Smith κατάφερε να σκαρφαλώσει κατευθείαν στην κορυφή των charts. Ο ίδιος δεν μπόρεσε παρά να δηλώσει πόση τιμή αισθάνεται για το γεγονός.