Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ υπερασπίζεται τον Μελ Γκίμπσον

o-rompert-ntaouni-tzounior-uperaspizetai-ton-mel-gkimpson

ΤΡΙΤΗ, 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ στάθηκε στο πλευρό του φίλου του Μελ Γκίμπσον, επιχειρώντας να αποκαταστήσει τη δημόσια εικόνα του.

Ο Μελ Γκίμπσον δεν διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, αφού η προσωπική του ζωή και οι άστοχες δηλώσεις του αποκτούν μεγαλύτερη δημοσιότητα από τις ταινίες του. Τα ρατσιστικά σχόλια και οι χειροδικίες εις βάρος της πρώην αγαπημένης του Οξάνα Γκριγκορίεβα, είχαν ως αποτέλεσμα δικαστικές περιπέτειες αλλά και επαγγελματικά προβλήματα.

Πρόσφατα ο Γκίμπσον έχασε έναν μικρό ρόλο στο «Hangover 2» μετά από «επανάσταση» του καστ, ενώ η συμφωνία με την Warner Brothers για μια περιπέτεια με θέμα την εξέγερση των Εβραίων της Βιβλικής περιόδου, συνάντησε έντονες αντιδράσεις από την εβραϊκή πλευρά.

Ο «Braveheart» όμως έχει ακόμη κάποιους φίλους. Ένας από αυτούς είναι ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, ο οποίος βραβεύτηκε την περασμένη εβδομάδα στο Μπέβερλι Χιλς από το American Cinematheque. Το βραβείο του το απένειμε ο Μελ Γκίμπσον και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ ζήτησε από το κοινό «να συγχωρέσουν τον φίλο» του ώστε «να ασκήσει την τέχνη του χωρίς ντροπή».

Ο δημοφιλής ηθοποιός είχε απαιτήσει από τους διοργανωτές να παρίσταται ο Γκίμπσον, προσπαθώντας να τον βοηθήσει να βελτιώσει την δημόσια εικόνα του. Στο παρελθόν ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ είχε αντιμετωπίσει προβλήματα που τον οδήγησαν στη φυλακή και σε κέντρα αποτοξίνωσης. Τα σκάνδαλα είχαν σχεδόν καταστρέψει την καριέρα του στο Χόλιγουντ, μέχρι που ο Γκίμπσον εγγυήθηκε γι’ αυτόν ώστε να επιστρέψει στην υποκριτική το 2003 με την ταινία «The Singing Detective».

Ο Γκίμπσον του είχε ζητήσει τότε ως αντάλλαγμα να κάνει το ίδιο για κάποιον άλλο που βρισκόταν σε δύσκολη θέση. Τώρα φαίνεται ότι ήρθε στιγμή να του ανταποδώσει ο φίλος του όσα έκανε για εκείνον.

Ο σκηνοθέτης του «Ironman» Τζον Φαβρό δήλωσε στο Reuters τον θαυμασμό του για την ανοδική πορεία της καριέρας του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, μετά από όσα είχε περάσει στο παρελθόν. Ο Γκίμπσον έχει αρκετό δρόμο να διανύσει μέχρι να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, όμως όπως έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο φίλος του, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, το Χόλιγουντ λατρεύει τις μεγάλες επιστροφές.