Το «Crazy Ex-Girlfriend» είναι η σειρά για την κρίση των 25

crazy-ex-girlfriend
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Ένας από τους καλύτερους πιλότους της νέας σεζόν αντιμετωπίζει την κρίση των 25... μετά μουσικής.

Η τηλεοπτική σεζόν έχει ξεκινήσει και οι νέες σειρές του φθινοπώρου συνεχίζουν να μπαίνουν στη σκληρή μάχη της τηλεθέασης. Μέχρι στιγμής έχουμε ξεχωρίσει και προτείνουμε τα «Scream Queens», «Moonbeam City» και «Quantico» και τώρα έχουμε ένα ακόμη δυναμικό new entry. Αναφερόμαστε στο «Crazy Ex-Girlfriend» που έκανε πρεμιέρα στο CW και αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση στο νεανικό πρόγραμμα του τηλεοπτικού δικτύου στο οποίο δεσπόζουν σειρές όπως το «The Vampire Diaries» και το «Arrow».

Το «Crazy Ex-Girlfriend» είναι δημιούργημα της Ρέιτσελ Μπλουμ που φιλοδοξεί με αυτό τον τρόπο να μπει στο χάρτη των νέων κωμικών. Η σειρά ακολουθεί τα βήματα του «Jane the Virgin» που ενθουσίασε πέρυσι κοινό και κριτικούς όντας πολύ πιο έξυπνο από τη μέση κωμωδία του CW, με τη διαφορά ότι αν και πρόκειται για μια πολύχρωμη κομεντί με γερές δόσεις μιούζικαλ, αντλεί τη δύναμή της από τα σκοτεινά της στοιχεία.

Η Μπλουμ πρωταγωνιστεί ως η Ρεμπέκα Μπαντς, μια νεαρή γυναίκα που ετοιμάζεται να αδράξει τους κόπους και τις σπουδές ετών, αφού της προσφέρεται η δουλειά των ονείρων της σε ένα δικηγορικό γραφείο στη Νέα Υόρκη. Και ενώ όλα φαίνεται να πηγαίνουν τέλεια στη ζωή της, πέφτει πάνω στον Τζος, εφηβικό της έρωτα που την παράτησε μετά από ένα προ δεκαετίας φλερτ σε μια καλοκαιρινή κατασκήνωση. Τότε συνειδητοποιεί πως ουσιαστικά δεν είναι ευτυχισμένη και αποφασίζει να παρατήσει τα πάντα και να κυνηγήσει αυτή την ευτυχία στο πρόσωπο του Τζος. Μετακομίζει έτσι στη μικρή πόλη της Γουέστ Κοβίνα στην Καλιφόρνια με μοναδικό σκοπό να κερδίσει την αγάπη του. Τα σχέδιά της περιπλέκονται ωστόσο όταν μαθαίνει πως ο ίδιος δεν την περιμένει με ανοιχτές αγκάλες αφού έχει κοπέλα.

Το περιτύλιγμα του «Crazy Ex-Girlfriend» είναι ευχάριστο και ανάλαφρο και αγγίζει τα όρια του twee. Η παρουσία της Μπλουμ είναι χαριτωμένη και φρέσκια και σίγουρα κερδίζει τις πρώτες εντυπώσεις. Από εκεί και πέρα, όλο αυτό το περίβλημα αποκτά νόημα χάρη στις σκληρές αλήθειες που κρύβει το περιεχόμενο. Διότι η σειρά καταφέρνει να σχολιάσει με διεισδυτικότητα τις ανθρώπινες σχέσεις και να μιλήσει με ειλικρίνεια για την κρίση των 25. Η Ρεμπέκα είναι νέα, όμορφη και έχει πετύχει ό,τι ήθελε πάντα μόλις στα 26 της, για να συνειδητοποιήσει πως τελικά είναι δυστυχισμένη και η τελευταία φορά που ένιωσε πραγματική ευτυχία ήταν το καλοκαίρι του 2005, όταν ήταν μαζί με τον Τζος.

Όλα καταδεικνύουν μια σιροπιαστή κομεντί στην οποία ο έρωτας λύνει τα πάντα, η απόδοση είναι όμως διαφορετική. Η Ρεμπέκα δεν είναι ακριβώς ερωτευμένη με τον Τζος, αλλά κυρίως με τη φαντασία του και με όσα εκφράζει. Ο Τζος είναι το σύμβολο μιας εποχής στην οποία η ίδια ήταν πιο ανέμελη και είχε όλο το μέλλον μπροστά της. Η επιτυχία που σημειώνει τώρα δε σημαίνει πολλά για αυτή καθώς δεν έζησε τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής της όπως θα ήθελε πραγματικά η ίδια, ακολουθώντας τις επιταγές της οικογένειάς της και της κοινωνίας. Έτσι, αυτό που θέλει τώρα είναι να ζήσει όλα όσα θέλει προτού χαθεί η νιότη της και όλα αυτά τα ξαφνικά αγωνιώδη συναισθήματα βρίσκουν διέξοδο στο πρόσωπο του Τζος.

Το «Crazy Ex-Girlfriend» είναι πιο σκοτεινό απ’ ό,τι φαίνεται αρχικά, μην περιμένετε βέβαια κάτι που θα σας μαυρίσει την ψυχή. Η Ρέιτσελ Μπλουμ είναι φανταστική σε αυτό που κάνει και έχει φέρει τη σειρά στα μέτρα της, ενώ λάμπει στα μουσικά κομμάτια που αποτελούν το χάιλαϊτ της πολλά υποσχόμενης πρεμιέρας. Οι 25χρονοι+ σε κρίση ταυτότητας θα αγαπήσουν αμέσως τη σειρά και όλοι οι υπόλοιποι θα την εντάξουν μετά χαράς στο εβδομαδιαίο τους πρόγραμμα, όντας ικανοποιημένοι που ένα τέτοιο πρότζεκτ βρήκε τη θέση του στην τηλεόραση.

Γιάννης Μόσχος

[email protected]