Πώς να σερβίρετε μήλα και πατάτες πιο… γκουρμέ

mila
ΤΡΙΤΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Το lockdown είναι μια καλή εποχή για κόλπα και πειραματισμούς στην κουζίνα. Με αυτό το μικρό αλλά έξυπνο κόλπο, μπορείτε να μεταμορφώσετε τις πατάτες σας, τα μήλα, αλλά και αλλά φρούτα και λαχανικά, δίνοντάς τους μια πιο επίσημη παρουσίαση.

Οι πατάτες είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται παντού, μαγειρεμένο με πολλαπλούς τρόπους και συνδυασμένο με διάφορα άλλα υλικά. Εκεί, όμως, που υστερεί λίγο είναι σε μια πιο επίσημη παρουσίαση. Όχι πια!

Υπάρχει ένα κόλπο για να παρουσιάσετε τις πατάτες σας πιο εκλεπτυσμένα, που δεν θα σας πάρει καθόλου χρόνο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε μερικές πατάτες (δεν είναι απαραίτητο να τις ξεφλουδίσετε) και με ένα μαχαίρι να τις κόψετε πολύ λεπτές φέτες, σταματώντας ακριβώς πριν φτάσετε στο τελείωμα της πατάτας. Αυτό σημαίνει ότι οι φέτες σας πρέπει να κοπούν μέχρι ένα σημείο, αλλά να παραμένουν ενωμένες με την πατάτα, όχι ξεχωριστές μεταξύ τους. Τώρα είστε έτοιμοι για το καλό σημείο, αφού το κόλπο δεν είναι τόσο οι φέτες, αλλά το τι θα βάλετε ανάμεσά τους.

Δοκιμάστε να γεμίσετε τα «χωρίσματα» με φύλλα δάφνης ή μπέικον ή πανσέτα και περιχύστε τες με λίγο λίπος από το κρέας. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε σκορδοβούτυρο για έξτρα γεύση και να τις βάλετε στο φούρνο στους 190 βαθμούς. Οι πατάτες σας έτσι θα βγουν ξεχωριστές, σούπερ νόστιμες και έτοιμες για ένα πιο επίσημο πιάτο.

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα μήλα. Κόψτε τα σε φέτες με τον ίδιο τρόπο, πασπαλίστε με καστανή ζάχαρη, σπόρους βανίλιας, μέλι ή ακόμη και πανσέτα, θυμάρι και αλάτι για μια πιο αλμυρή γεύση.

Κι αν δεν θέλετε να σταματήσετε εκεί, δοκιμάστε το ίδιο με τα αχλάδια, τα κολοκυθάκια, τα καρότα κ.ο.κ. και αφήστε τη δημιουργικότητά σας να οργιάσει!