Οι Goat για πρώτη φορά ζωντανά στην Αθήνα

goat
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Το πολυσυζητημένο συγκρότημα εμφανίζεται το Σάββατο 17/10 σε μια και μόνο συναυλία στη σκηνή του Gagarin.

Συνδυάζουν στοιχεία από μουσικές όλου του κόσμου, όπως ανατολίτικο funk, νιγηριανό afrobeat, γερμανικό krautrock και με μία διονυσιακή αίσθηση να αποπνέει μέσα από τα κομμάτια τους. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Goat έχουν μαγέψει τους μουσικόφιλους ανά την υφήλιο και τώρα ήρθε η ώρα να το διαπιστώσουμε και οι κάτοικοι της πόλης, στο live του Gagarin.
Το εναλλακτικό συγκρότημα ξεκίνησε από τη Σουηδία. Το άλμπουμ τους "World Music" κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2012 και η The Guardian το χαρακτήρισε ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς. Αν και πλέον εδρεύουν στο Γκόθενμπεργκ, οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι προέρχονται από το Κορπιλομπόλο (περιοχή της Σουηδίας με μόλις 529 κατοίκους). Στην περιοχή, πάλι σύμφωνα με τους Goat, η λατρεία Βουντού κρατάει από παλιά.

Τα μέλη του συγκροτήματος ξεκίνησαν να παίζουν μαζί μουσική από την παιδική τους ηλικίας, στο πλαίσιο της κοινότητας, και στην πορεία τους πολλά άτομα μπήκαν και έφυγαν από την μπάντα που τελικά σταθεροποιήθηκε στα τρια βασικά της μέλη με τέσσερα επιπλέον να την εμπλουτίζουν στα live.
Στα τραγούδια τους πειραματίζονται με διαφορετικά είδη μουσικής. Όπως εξηγούν και οι ίδιοι από μικροί είχαν μάθει να είναι ανοιχτοί στις μουσικές όλων των χωρών, εξ ου και το πρώτο τους άλμπουμ ονομάστηκε «World Music» (Παγκόσμια Μουσική».  

Info
Gagarin 205
Λιοσίων 205
Τηλ. 211 4112500