Νέος δίσκος και ντράμερ για τους Radiohead

neos-diskos-kai-ntramer-gia-tous-radiohead

ΤΡΙΤΗ, 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Οι Radiohead βρήκαν νέο ντράμερ, θα ηχογραφήσουν νέο δίσκο τον Δεκέμβριο και ετοιμάζονται για παγκόσμια περιοδεία το 2012. Και μαζί με αόλα αυτά, έρχεται και ο δεύτερος σόλο δίσκος του Yorke.

Το 2012 φαίνεται ότι θα είναι μια μεγάλη χρονιά για τους Radiohead. Μετά το επιτυχημένο «The King of Limbs», οι Radiohead θα επιστρέψουν τον Δεκέμβριο στο στούντιο για να ηχογραφήσουν τον επόμενο δίσκο τους.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας του, το πιθανότερο είναι να συμβεί κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη χρονιά. Εκτός όμως, από την ηχογράφηση του νέου τους δίσκου, οι Radiohead ετοιμάζουν και μια σειρά συναυλιών στην Αμερική, προτού ξεκινήσουν τις περιοδείες του 2012.

Σε αυτά τα tour τους θα εμφανιστούν με νέο ντράμερ, τον Clive Deamer. Ο Deamer έχει παίξει στο παρελθόν με τους Portishead, Jeff Beck και Hawkwind και έκανε το live ντεμπούτο του με τον Phil Selway στο φετινό φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι.

Οι συναυλίες θα οργανωθούν με βάση τη διαθεσιμότητα του Deamer. Δεν έχει γίνει όμως, ξεκάθαρο εάν ο Deamer θα παίξει στον νέο δίσκο. Ο αρχηγός του σχήματος, Tom Yorke, δήλωσε στην Guardian ότι έχουν σχεδόν τελειώσει ένα νέο κομμάτι, το «Come to Your Senses», ενώ θα ήθελε να είναι σε θέση να παίξουν νέα τραγούδια στις επερχόμενες συναυλίες τους.

Ο Yorke επίσης, ολοκληρώνει τον επόμενο σόλο δίσκο του με τίτλο «Atoms for Peace». Αν και οι ηχογραφήσεις (στις οποίες συμμετείχε ο Flea των Red Hot Chili Peppers) ολοκληρώθηκαν πέρυσι, ο Yorke και ο παραγωγός του δεν ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα, κυρίως με κάποια ηλεκτρονικά στοιχεία. Έτσι λοιπόν, θα συνεχίσει η δουλειά πάνω στον δίσκο, μέχρι αυτός να είναι ολοκληρωτικά έτοιμος.