Adele: το κορίτσι της διπλανής πόρτας που έγινε superstar

adele
ΤΡΙΤΗ, 03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Το νέο κομμάτι της Adele που κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα και τρέλανε το Youtube και την παγκόσμια μουσική κοινότητα, έφερε και πάλι την υπέροχη αυτή φωνή στο προσκήνιο. Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στο καθημερινό αυτό κορίτσι που έγινε η νέα ντίβα της μουσικής βιομηχανίας.

H βρετανίδα τραγουδίστρια και μουσικός Adele, με τα έξι Grammy και το ένα Όσκαρ στην τροπαιοθήκη της, έχει στραμμένα επάνω της όλα τα βλέμματα της μουσικής βιομηχανίας παγκοσμίως τις τελευταίες μέρες. Ο λόγος είναι το πρώτο της single με τίτλο «Hello» που κυκλοφόρησε από το επερχόμενο νέο της άλμπουμ που θα έχει τον τίτλο «25».

Όμως ο λόγος δεν είναι μόνο αυτός, αλλά και οι προσδοκίες που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια με τις λαμπερές μπαλάντες της που οδήγησαν το τελευταίο της άλμπουμ να πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα. Το άλμπουμ της αυτό με τίτλο «21» ήταν το best seller album στον κόσμο για το 2011 και 2012. Στη Βρετανία συγκεκριμένα ήταν και το τέταρτο καλύτερο άλμπουμ όλων των εποχών.

Το νέο της άλμπουμ θα έχει τον τίτλο «25» το οποίο επισημαίνει την ηλικία της όταν ξεκίνησε να το δημιουργεί, πριν δύο δηλαδή χρόνια. Το άλμπουμ αυτό αναμένεται να φέρει 20% αύξηση στις μουσικές πωλήσεις της Βρετανίας το 2016. Πολλοί μάλιστα λένε ότι το άλμπουμ θα πουλήσει ένα εκατομμύριο αντίτυπα την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του, βγάζοντας τον Justin Bieber και τους One Direction εύκολα από το παιχνίδι. Φημολογείται μάλιστα, ότι και οι δύο τελευταίοι, άλλαξαν την ημερομηνία κυκλοφορίας των νέων τους albums για να αποφύγουν πιθανή «μετωπική» σύγκρουση με την Adele, γεγονός όμως που δεν επιβεβαιώνεται από τις δισκογραφικές τους.

Παρά τη φρενίτιδα που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά της την τελευταία εβδομάδα, η Adele παραμένει σχεδόν αφανής, κάνοντας επιλεκτικές μόνο δηλώσεις. Αγαπά άλλωστε την ιδιωτικότητά της και θέλει να προστατεύει την προσωπική της ζωή σε κάθε της βήμα. Αποτέλεσμα αυτού άλλωστε είναι η εγκυμοσύνη της να βγει στο φως της δημοσιότητας 3 μήνες μόλις πριν γεννήσει.

Ως προσωπικότητα πολλοί λένε ότι είναι σαν ένα απλό καθημερινό κορίτσι από το Λονδίνο, απλά με αρκετά λεφτά. Ξέρει βέβαια καλά τι θέλει και πώς να το πετύχει.

Μικρά μυστικά που θέλετε να ξέρετε για αυτή

- Το κάπνισμα είναι η καλύτερη συνήθεια στον κόσμο για εκείνη όπως έχει δηλώσει και αγαπά να καπνίζει στριφτά τσιγάρα.

- Παρά την τεράστια επιτυχία της παγκοσμίως, δεν έχει κάνει ακόμα καμία παγκόσμια περιοδεία. Η ίδια μάλιστα λέει ότι τα μεγάλα πλήθη την τρομάζουν. Απέφυγε ακόμα και την πρεμιέρα του Skyfall για το οποίο έγραψε το βασικό τραγούδι.

- Οι μπαλάντες είναι σίγουρα το φόρτε της Adele. Αλλά το ίδιο είναι και η επικοινωνία. Πάντα κάνει το κοινό της να γελά και να νιώθει άνετα. Σαν να βλέπει απέναντί του το κορίτσι της διπλανής πόρτας.

- Αγαπά να γράφει για την καθημερινότητα, τη φιλία, τον έρωτα και τις σχέσεις όπως είναι στην πραγματικότητα κι όχι στολισμένους με παραμύθια.

- Το πραγματικό όνομά της είναι Adele Laurie Blue Adkins και κατάγεται από το Tottenham.

- Η καριέρα της ξεκίνησε επίσημα στα 18 της όταν η XL Records της έκαναν συμβόλαιο, μόλις είδα ένα demo που ανάρτησε στο Myspace. Το πρώτο της άλμπουμ κυκλοφόρησε στα 19 της με τεράστια επιτυχία ενώ το δεύτερο άλμπουμ της 21 εκτόξευσε τη φήμη της σε εξωπραγματικά ύψη.

- Προκάλεσε την έντονη κατακραυγή των πολιτών όταν είπε ότι εξοργίζεται που πρέπει να πληρώσει στο κράτος το 50% του μισθού της σε φόρους.

- Η ίδια είχε δηλώσει ότι αισθάνεται πολύ άβολα με τη δημοσιότητα και ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί καθόλου το γεγονός ότι η κάθε απλή της στιγμή, ακόμα και μια επίσκεψη στο σουπερμάρκετ γίνεται αντικείμενο συζήτησης.

Βάλια Κανελλοπούλου