Rap και ρίμες κατευθείαν από το Brooklyn

rap-kai-rimes-kateutheian-apo-to-brooklyn

ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Ο Shyheim, ένας από τους νεαρότερους rappers, ο οποίος είναι παράλληλα και ηθοποιός, εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στο Κ44, σε ένα live show με δωρεάν είσοδο.

Ο Αμερικάνος rapper Shyheim (Shyheim Dionel Franklin) από το Staten Island (ορμώμενος από το Brooklyn) έχει μοιραστεί τη σκηνή μαζί με τον 2PAC και τον Notorious B.I.G στο ιστορικό freestyle session στο Madison Square Garden το 1995, λίγο πριν ξεκινήσει το «φέουδο» ανάμεσα στους δύο θρύλους της hip hop.

Ο Ghostface Killah στα πρώτα χρόνια λειτούργησε ως μέντορας βρίσκοντάς του στέγη στα σκληρά Stapleton Housing Projects (Staten Island) και βοηθώντας τον στο ντεμπούτο άλμπουμ «AKA The Rugged Child» (1994, Virgin), όταν ο Shyheim ήταν μόλις 14 ετών! Το άλμπουμ σημείωσε μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία, σκαρφαλώνοντας στα US Billboard Charts.

Το 1996 κυκλοφορεί το εξίσου επιτυχημένο «Lost Generation» με συμμετοχές από τους Method Man, RZA, Raekwon, GP Wu. Ακολουθεί το άλμπουμ «Manchild» του 1999 με συμμετοχές από Big L, Method Man, ενώ παίζει και στις ταινίες «American Gangsters», «The Preacher’s Wife» (με Denzel Washington και Whitney Houston), «In Too Deep» (με LL Cool J, Pam Grier και τον οσκαρικό Stanley Tucci) και σε τηλεοπτικές σειρές και όλα αυτά πριν συμπληρώσει τα 20 του χρόνια.

Όσο επιτυχημένα ήταν τα 90s, τόσο άσχημα και σκοτεινά ξεκίνησε η νέα δεκαετία, με τον Shyheim να φυλακίζεται και να επιστρέφει μετά από μία μεγάλη παύση με εξαιρετικά άλμπουμ, όπως το «The Greatest Story Never Told» αλλά και το πιο πρόσφατο «Disrespectfully Speaking».

Το μέλλον φαντάζει πάλι ευοίωνο και φωτεινό για τον 30άχρονο πλέον καλλιτέχνη, που ετοιμάζει και νέο άλμπουμ με την επιστροφή των Method Man και Inspectah Deck.

Στο live της Παρασκευής τον Αμερικανό rapper θα πλαισιώσουν οι Elephant Finix, Circo Inverco και Booker.

Πληροφορίες: Κ44, Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι, Αθήνα, Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, στις 10 μ.μ., είσοδος ελεύθερη.