Η Lady Gaga σάρωσε τα MTV European Music Awards

i-lady-gaga-sarose-ta-mtv-european-music-awards

ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Για μια ακόμη φορά, η Lady Gaga αναδείχτηκε μεγάλη νικήτρια των Ευρωπαϊκών βραβείων του MTV, παίρνοντας τέσσερα βραβεία και προκαλώντας εντυπώσεις με τις πολλές αλλαγές φορεμάτων.

Λάμψη αστέρων στα φετινά MTV European Music Awards, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο Belfast, στο Odyssey Arena, ενώ, για πρώτη φορά στην ιστορία των βραβείων, τα MTV EMA παρουσιάστηκαν από τρία διαφορετικά σημεία της πόλης που τα φιλοξένησαν.

Η Lady Gaga έκλεψε την παράσταση, αποχαιρετώντας την πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας με τέσσερα βραβεία: «Best Female», «Best Song», «Best Video» και «Biggest Fan». Δεν ήταν, όμως, η μόνη που κέρδισε πολλά βραβεία αφού οι τακτικοί επισκέπτες των EMA, 30 Seconds To Mars έλαβαν το πρώτο βραβείο της βραδιάς στην κατηγορία «Best Alternative», ενώ επίσης και με το βραβείο «Best World Stage». Ο Bieber Fiever έκανε ξανά την δουλειά του, οδηγώντας τους ψηφοφόρους να του χαρίσουν το «Best Male» και το «Best Pop» βραβείο, ενώ ο Bruno Mars έφτασε στο απόγειο μιας καταπληκτικής χρονιάς με τα βραβεία «Best Push» και «Best New». Η συλλογή των βραβείων του Eminem εμπλουτίστηκε μετά την δεύτερη του νίκη στην κατηγορία «Best Hip Hop» και η Katy Perry, δείχνοντας γι’ ακόμα μια φορά ότι είναι η αγαπημένη των EMA, απέσπασε το βραβείο «Best Live».

Το συγκρότημα των Linkin Park από την Καλιφόρνια κέρδισε στην κατηγορία «Best Rock», ενώ η κορεάτικη μπάντα Big Bang απέδειξε ότι μπορεί να ροκάρει σε όλη την υφήλιο, κερδίζοντας το πρωτοποριακό βραβείο της κατηγορίας «Worldwide Act». Στο αποκορύφωμα της βραδιάς των βραβείων, οι θρυλικοί Queen έκλεψαν την παράσταση κερδίζοντας το «Global Icon Award», πριν από ηλεκτρική performance που περιλάμβανε τον ταλαντούχο Adam Lambert στα φωνητικά.

Την βραδιά παρουσίασε η πολυτάλαντη τραγουδίστρια και ηθοποιός Selena Gomez, ενώ εντυπωσιακό ήταν το σύνολο ψήφων από τους fans, που ξεπέρασε τα 158 εκατομμύρια.

Ο Eminem, η Adele και οι Linkin Park ήταν οι πιο αισθητές απουσίες από την βραδιά των MTV EMA 2011, ο καθένας όμως είχε τους λόγους του. Ο Eminem αυτή την εποχή κάνει την παραγωγή στο νέο άλμπουμ των Slaghterhouse, η Adele αναρρώνει από μια σοβαρότατη εγχείρηση στις φωνητικές της χορδές και οι Linkin Park ηχογραφούν τη νέα τους δουλειά.