10 πράγματα που θέλετε να ξέρετε για τους Editors

editors
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Οι Editors επιστρέφουν στην Αθήνα στις 8 Ιουλίου ως headliners του ΕJEKT Festival κι εμείς σας παρουσιάζουμε 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για αυτούς.

1. Oι Editors που σήμερα αποτελούν ένα από τα μεγάλα ονόματα της σύγχρονης ροκ σκηνής, με εκατομμύρια πωλήσεις, πλατινένιους και χρυσούς δίσκους και πρωταγωνιστικό ρόλο σε μεγάλα φεστιβάλ της Ευρώπης, ξεκίνησαν την πορεία τους το 2002 από το Stafford της Αγγλίας.

2. Τα μέλη της μπάντας γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο Πανεπιστήμιο του Stafford. Ξεκίνησαν σπουδάζοντας Μουσική Τεχνολογία αλλά στην πορεία συνειδητοποίησαν ότι μάλλον ο συγκεριμένος τομέας δεν ήταν για αυτούς. Έτσι σύστησαν την μπάντα τους.

3. Το πρώτο τους όνομα ήταν "Who’s the pilot?". Στην πορεία κατάλαβαν ότι το όνομα αυτό ανήκε σε μια μπάντα του ’70 από τη Σκωτία.

4. Το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2005 με τον τίτλο "The Back Room". Το μουσικό τους στυλ ήταν κυρίως "dark disco", με πολύ συνθεσάιζερ και πιασάρικα κιθαριστικά riff. Στη συνέχεια ο ήχος τους ωρίμασε αρκετά.

5. Το «σπίτι» της μπάντας θεωρείται πια το Birmingham, μιας και εκεί βρίσκονται όλα τα μέλη της και εμπνέονται από αυτή την πόλη.

6. Ανάμεσα στις μεγάλες τους επιρροές είναι οι Echo&The Bunnymen, Joy Division, The Strokes, Elbow και R.E.M.

7. Οι ίδιοι έχουν παραδεχτεί ότι βρέθηκαν αρκετά κοντά στη διάλυση του συγκροτήματος λίγο μετά το 2012 όταν ο Chris Urbanowicz αποχώρησε από το γκρουπ λόγω διαφοροποίησης στην μουσική εξέλιξη της μπάντας. Ωστόσο, τα δύο νέα μέλη που προστέθηκαν συν η αγάπη για τη μοσυική κράτησε τους Editors μαζί. 

8. Στην Ελλάδα οι Editors έχουν μόνιμη θέση στο playlist των μεγαλύτερων ελληνικών ραδιοφωνικών σταθμών, με αγαπημένα κομμάτια τους όπως τα “Munich”, “Papillon”, “Bones”, "Smokers Outside The Hospital Doors”.

9. Εκνευρίζονται πολύ όταν ο κόσμος τους ρωτά γιατί η μουσική τους είναι τόσο σκοτεινή. Για εκείνους αυτός είναι ο τρόπος τους να εκφράζουν ό,τι σκέφτονται ή αισθάνονται και θεωρούν ότι δεν υπάρχει λόγος να δικαιολογούνται για αυτό.

10. Ο νέος τους δίσκος, In Dream, κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2015 λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές απο κοινό και κριτικούς.