FoodVision: μια έκθεση φωτογραφίας με θέμα το βιώσιμο φαγητό

food-vision
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Το νόστιμο φαγητό είναι η αδυναμία όλων και σίγουρα έχουμε όλοι μας τα δικά μας ξεχωριστά αγαπημένα. Ο τρόπος, όμως, που καλλιεργούνται πολλά από τα υλικά που συνθέτουν το αγαπημένο μας φαγητό υποβαθμίζουν το περιβάλλον μας και όλα δείχνουν ότι είναι καιρός να κάνουμε το φαγητό μας πιο βιώσιμο. Πώς, όμως;

Η έκθεση FoodVision και οι παράλληλες δραστηριότητες που διοργανώνει η Fair Trade Hellas αυτή την Παρασκευή 27/11 18.00-20.30 θέτει αυτό το θέμα, ετοιμάζοντας διάφορες στάσεις στην Αθήνα με στόχο να αποτελέσει πόλο και αφορμή για πολλαπλές εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις, συζητήσεις και εργαστήρια.

Πρώτος σταθμός είναι το Impact Hub Athens όπου όσοι παρευρεθείτε, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε όλες τις φωτογραφίες που έστειλαν καταναλωτές, με θέμα μια πιο δίκαιη και πιο φιλική προς το περιβάλλον τροφή. Οι φωτογραφίες προέρχονται από καταναλωτές διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών και αποτυπώνουν το όραμά τους για τροφές που ανταποκρίνονται στο δίκαιο εμπόριο και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Παράλληλα με την έκθεση, η Έλενα Δανάλη από την Greenpeace Greece θα μιλήσει για την αναγκαιότητα της βιώσιμης γεωργίας και τη διατροφή χωρίς μεταλλαγμένα και οι Urban Farmers of Athens θα σας δείξουν με ένα ενδιαφέρον και χρηστικό σεμινάριο κηπουρικής πώς μπορείτε πρακτικά να φυτέψετε φρούτα και λαχανικά εύκολα στο μπαλκόνι σας, να διαμορφώσετε το χώρο σας με πρωτότυπες κατασκευές από απλά υλικά (όπως τελάρα, παλέτες, καλάθια, μπουκάλια, κ.ά.) και να έχετε τη δική σας αγνή και ασφαλή παραγωγή. Θα συζητηθούν τα βήματα και οι τεχνικές της καλλιέργειας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε λαχανικού, αλλά και τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά την καλλιέργειά τους.

Αν σας ενδιαφέρει να μπείτε κι εσείς σε αυτή τη νοοτροπία, η έκθεση αυτή με τις παράλληλες δραστηριότητες, ίσως και να σας αλλάξει τη ζωή, όσον αφορά τα τρόφιμα και τη διατροφή.

Πληροφορίες: FoodVision, Impact Hub Athens, Καραϊσκάκη 28 Αθήνα, 27/11 18.00-20.30, https://www.facebook.com/events/955553151159299/, https://www.facebook.com/FairTradeHellas/?fref=nf