Ποια είναι η καλύτερη στιγμή της εβδομάδας να αγοράσουμε τα αεροπορικά μας

eisitiria-aeroporika
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικούς μήνες από το Online Ταξιδιωτικό γραφείο Expedia και την Airlines Reporting Corporation έδειξε ότι υπάρχει η κατάλληλη χρονική στιγμή για να κλείσουμε τα αεροπορικά μας εισιτήρια σε καλύτερες τιμές. Τη γνωρίζουμε όμως;

Οι απόψεις των ταξιδιωτών σχετικά με το πότε είναι η καλύτερη στιγμή να κλείσουμε εισιτήρια συχνά διίστανται ή αλλάζουν και η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα έχουμε ακούσει πολλά. Άλλοτε οι χαμηλότερες τιμές πιστεύεται ότι είναι τις Τρίτες στις 15.00, άλλοτε τις Τετάρτες στη 1 το ξημέρωμα!

Κάποιοι θεωρούν ότι πρέπει να κλείσουμε εισιτήρια τουλάχιστον 2 μήνες πριν το ταξίδι μας και άλλοι ότι πρέπει να περιμένουμε μέχρι τελευταία στιγμή την προσφορά που θα μας εξοικονομήσει χρήματα. Υπάρχουν, μάλιστα, και κάποια site όπως το farecast -που πλέον έχει κλείσει- και το Kayak, τα οποία προτείνουν πότε να αγοράσετε, θυμίζοντας λίγο χρηματιστήριο, χωρίς όμως να σας εγγυάται κανείς ότι θα πετύχετε την καλύτερη τιμή. Σύμφωνα, μάλιστα, με κάποιους ειδικούς όπως τον George Hobica, ιδρυτή του AirfareWatchdog, δεν υπάρχει κάποια μυστική ώρα. Πρέπει να κοιτάτε τουλάχιστον 4 φορές την ημέρα τα αεροπορικά, κάθε ημέρα της εβδομάδας, όσο πιο νωρίς μπορείτε.

Η μελέτη, όμως, της Expedia και του Airlines Reporting Corporation φέρνει άλλα αποτελέσματα. Αναλύοντας δεδομένα από πηγές της βιομηχανίας όπως την International Air Transport Association, τη Diio Mi και την Airline Tariff Publishing Company, οι εταιρίες κατασταλάζουν σε ένα χρονικό πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίο είναι η καλύτερη στιγμή για μια οικονομική προσφορά. Όλα δείχνουν ότι οι Τρίτες παραμένουν οι καλύτερες ημέρες της εβδομάδας για να κλείσουμε τα εισιτήριά μας, τουλάχιστον 3 εβδομάδες πριν το ταξίδι.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι Αμερικανοί αγοράζουν τα εισιτήριά τους 32 ημέρες νωρίτερα για έναν εγχώριο προορισμό και 59 ημέρες νωρίτερα για έναν διεθνή, ενώ το ιδανικό θα ήταν 57 ημέρες νωρίτερα για έναν εγχώριο προορισμό και 171 ημέρες νωρίτερα για έναν διεθνή.