Ποια είναι τα πιο ακριβά διαβατήρια του κόσμου;

diabatiria
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Τα 85 ευρώ που χρειάζονται για να βγάλει κανείς διαβατήριο στην Ελλάδα δεν είναι και λίγα. Υπάρχουν, όμως, και χειρότερα…

Τα διαβατήρια είναι το μέσο για να ταξιδέψουμε τον κόσμο και για να τα αποκτήσουμε, πληρώνουμε αδρά. Κάποιες χώρες, όμως, φαίνεται πως ζητούν πολύ περισσότερα για την έκδοση ενός διαβατηρίου.

Το πιο ακριβό διαβατήριο του κόσμου φαίνεται πως είναι το τούρκικο, το οποίο κοστίζει 237 ευρώ ή αλλιώς 95 ώρες εργασίας με κατώτατο μισθό, σύμφωνα με το GoEuro και την παρουσίαση του Statista.

Μετά την Τουρκία, η Αυστραλία και η Ελβετία βρίσκονται στη 2η και 3η θέση, με κόστος 195 και 150 ευρώ και εργατοώρες 15 και 9 αντίστοιχα.

Το μεξικάνικο διαβατήριο, που βρίσκεται στην τέταρτη θέση, θέλει σίγουρα πολλή δουλειά, αφού κοστίζει 146 ευρώ, αλλά απαιτεί… 266 ώρες εργασίας με βασικό μισθό προκειμένου να το αποκτήσει κάποιος.

Στην 5η θέση βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες με κόστος 127 ευρώ και 19 ώρες εργασίας, ενώ το ίδιο κοστίζει και στους Ιταλούς, με τη διαφορά ότι αυτοί πρέπει να δουλέψουν 23 ώρες για να συγκεντρώσουν το ποσό.

Οι Καναδοί δουλεύουν 15 ώρες με βασικό για να συγκεντρώσουν τα 125 ευρώ που χρειάζονται για να βγάλουν διαβατήριο και στη συνέχεια, η Ιαπωνία και η Νέα Ζηλανδία ξοδεύουν 108 ευρώ για τον ίδιο σκοπό (με 19 και 10 εργατοώρες αντίστοιχα).

Στη 10η θέση βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο με κόστος διαβατηρίου 104 ευρώ (11 εργατοώρες), ενώ το πιο φθηνό διαβατήριο του κόσμου είναι αυτό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το οποίο κοστίζει 13 ευρώ και απαιτεί μόλις… 2 ώρες δουλειάς για τη συγκέντρωση του ποσού.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα πιο ισχυρά διαβατήρια του κόσμου.