Δυο κιθάρες πέρα από τα όρια στη σκηνή του Gazarte

duo-kithares-pera-apo-ta-oria-sti-skini-tou-gazarte

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Το δυναμικό δίδυμο Rodrigo y Gabriela από το Μεξικό επιστρέφει στην Αθήνα και στη σκηνή του Gazarte, δύο χρόνια μετά τη sold out εμφάνισή του στον ίδιο χώρο, στις 19 και 20 Νοεμβρίου, για δύο συναυλίες γεμάτες μουσική και συγκίνηση.

Οι δύο σπουδαίοι μουσικοί που αφήνουν την προσωπική τους καλλιτεχνική σφραγίδα δίνοντας παραστάσεις σε όλον τον κόσμο, με μοναδικό όπλο τις κιθάρες τους, καθηλώνουν το κοινό τους για περισσότερες από δύο ώρες.

Ένας άντρας και μία γυναίκα, ένα ντελικάτο ντουέτο που γοητεύει με τη δεξιοτεχνία και το πάθος του, αυτοί είναι οι Rodrigo y Gabriela. Η συνεργασία τους δημιούργησε ένα μοναδικό αποτέλεσμα, ένα χαρμάνι διαφορετικών επιρροών, από τη rock και τη metal μέχρι την jazz και το flamenco.

Η κοινή μουσική πορεία των δύο εξαίρετων μουσικών ξεκίνησε όταν άφησαν το συγκρότημα «Tieva Acida» και εγκαταστάθηκαν στο Δουβλίνο όπου ανακαλύφθηκαν από τον Damien Rice, καθώς έπαιζαν σε διάφορες pub για να βγάλουν τα προς το ζην.

Τα περισσότερα κομμάτια τους χτίζονται και εξελίσσονται με θαυμάσιο τρόπο, με πολλές υφέσεις και κορυφώσεις, με γρήγορες εναλλαγές και προκλήσεις, άκρως ταιριαστές στο ανδαλουσιανό στυλ. Ίσως το γεγονός ότι πέρασαν από το Δουβλίνο να επηρέασε την μουσική γλώσσα τους, που έγινε πιο ανοιχτή καθώς ενσωμάτωσε τις δικές τους ρίζες και παραδόσεις σε ένα πιο ελεύθερο ιδίωμα: αυτοί οι δύο κιθαρίστες μπορούν να παίξουν οτιδήποτε.

Με 4 studio και 3 live albums στο ενεργητικό τους, επιστρέφουν στην Αθήνα, για να παρουσιάσουν τα κομμάτια που τόσο αγάπησε το αθηναϊκό κοινό. Στις αποσκευές τους όμως τώρα, κουβαλούν και το ολοκαίνουργιο album τους που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο, με τίτλο «Live in France».

Η προηγούμενή τους εμφάνιση στο Gazarte θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως η καλύτερη συναυλία που δόθηκε ποτέ στον συγκεκριμένο χώρο και ο πήχυς των προσδοκιών έχει ανέβει αρκετά ψηλά.

Πληροφορίες: Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, 210 3460347, 19-20 Νοεμβρίου, ώρα έναρξης 19/11 στις 22.30 και 20/11 στις 21:30. Τιμές εισιτηρίων A Ζώνη-55, Β Ζώνη-45, Όρθιοι 35 ευρώ.