Λιγότερο γνωστά, αλλά πολύ Χριστουγεννιάτικα τραγούδια

bob-dylan-must-be-santa
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Δε θα ακούσετε τα παρακάτω τραγούδια στο ραδιόφωνο, ούτε θα παίξουν στα ηχεία κάποιου εμπορικού κέντρου όταν κάνετε τα ψώνια σας. Αξίζουν όμως την ακρόαση σας αν βαρεθήκατε να ακούσετε και φέτος το “Last Christmas”.

Δείτε τον ΟΔΗΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2016/2017 του clickatlife

Bob Dylan-Must Be Santa- Πολλοί ήταν αυτοί που δεν είδαν με καλό μάτι το να επιχειρήσει ο Bob Dylan να φτιάξει ένα χριστουγεννιάτικο album. Το έκανε όμως και τα κατάφερε καλά.Το “Christmas in the Heart”, κυκλοφόρησε το 2009 και περιέχει διασκευές σε πασίγνωστα χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ο Dylan δήλωσε ότι παρότι είναι Εβραίος, πάντα ένιωθε κοντά στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Death Cab for Cutie-Baby Please Come Home- Το indie group, συμμετείχε στη συλλογή “Maybe This Christmas Tree”, το 2004, διασκευάζοντας το γνωστό κομμάτι, δίνοντας του τη δική τους εκδοχή με όμορφα φωνητικά και τις κιθάρες σε πρώτο ρόλο.

The Bright Eyes-Silver Bells- Άλλο ένα γνωστό indie συγκρότημα, που το 2002 ηχογράφησαν ένα χριστουγεννιάτικο album, για φιλανθρωπικό σκοπό, με διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών.  Όμορφες ενορχηστρώσεις και δυνατός ήχος, φτιάχνουν ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

Sufjan Stevens-Get Behind Satan- Ο φανταστικός αυτός τραγουδοποιός έφτιαξε όχι ένα αλλά πέντε χριστουγεννιάτικα EPs από το 2001 ως ς το 2006, με διασκευές αλλά  και δικές του συνθέσεις, που αρχικά προορίζονταν ως δώρα στους φίλους του. Αποφάσισε όμως το 2006 να τα κυκλοφορήσει όλα μαζί σε ένα ενιαίο album.