Πώς θα ήταν ένα γεύμα στα πιο περίεργα εστιατόρια του κόσμου;

modern-toilet
ΔΕΥΤΕΡΑ, 01 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Πώς θα σας φαινόταν ένα δείπνο στα σύννεφα; Ή πώς θα αντιδρούσατε αν σας σερβίριζαν πρωινό, καλοκουρδισμένα ρομπότ; Ήρθε η ώρα να αποδείξετε πόσο προχωρημένοι ή συντηρητικοί είστε.

Μια μερίδα από ευφάνταστους ιδιοκτήτες εστιατορίων ανά τον κόσμο, δημιούργησε μερικούς από τους πιο περίεργους και ασυνήθιστους χώρους για καφέ ή φαγητό. Η έμπνευσή τους μπορεί να στηρίζεται σε κάποιο μέσο μεταφοράς ή... αλλόκοτο χώρο του σπιτιού, μπορεί να «κλείνει το μάτι» στο μέλλον ή να μοιάζει εντελώς απλοϊκή και παρωχημένη. Από την Ταιβάν μέχρι τη Βηρυτό κι από το Λονδίνο μέχρι το Τόκυο, η φαντασία και το μεράκι περισσεύουν. Διαβάστε και κάντε «κράτηση» σε κάποιο από τα πιο περίεργα εστιατόρια και καφετέριες του κόσμου.

de.wikipedia.com / riNux
Τρώγοντας σε… τουαλέτα

Σαν θέαμα δεν είναι και τόσο ελκυστικό, σαν ιδέα, πάντως, μοιάζει αρκετά πρωτότυπη. Στην Ταιβάν, αλλά και στην υπόλοιπη Ασία, στην αλυσίδα εστιατορίων Modern Toilet μπορείτε να απολαύστε το φαγητό σας σε έναν κάπως ασυνήθιστο χώρο,που συνήθως επισκεπτόμαστε για άλλες... δραστηριότητες. Για καθίσματα χρησιμοποιούντα λεκάνες, ενώ κάτω από τη γυάλινη επιφάνεια των τραπεζιών, υπάρχει κάτι σαν νιπτήρας! Όσο για το φαγητό, είναι μάλλον νόστιμο και δεν παραπέμπει σε περίεργες καταστάσεις.

Το εστιατόριο του μέλλοντος

Λέγεται Robot Restaurant, βρίσκεται στην επαρχία Heilongjiang, της Κίνας και η ιδιαιτερότητα του έγκειται στο προσωπικό του. Εδώ δεν θα σας σερβίρουν οι συνηθισμένοι σερβιτόροι, αλλά 200 καλοκουρδισμένα ρομπότ. Τα καθήκοντά τους δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις υποχρεώσεις ενός κανονικού σερβιτόρου, αφού καλωσορίζουν και υποδέχονται το κοινό, σερβίρουν, ενίοτε δε μαγειρεύουν κιόλας. Έχουν όμως κι ένα πλεονέκτημα, σίγουρα δελεαστικό για κάθε εργοδότη: δουλεύουν ατέλειωτες ώρες και δεν ζητάνε ποτέ να πληρωθούν.

Γεύμα στον ουρανό

Το Dinner in the Sky μας εξοικείωσε με την ιδέα, αλλά δεν παύει να πρόκειται για ένα γεύμα όχι και τόσο συνηθισμένο, στα 50 μέτρα από το έδαφος, όπου οι συνδαιτυμόνες προσδένονται σε καθίσματα και απολαμβάνουν το γεύμα τους σε ένα «αιωρούμενο» τραπέζι με φόντο την πόλη. Τα προβλήματα αρχίζουν μόνο αν χρειαστεί να πάτε στην τουαλέτα…

Φαγητό σε νοσοκομείο

Σίγουρα το τελευταίο πράγμα που θέλετε, μετά από ένα πλούσιο γεύμα είναι να καταλήξετε στο νοσοκομείο. Μπορεί να απεύχεστε μια τέτοια κατάληξη, αλλά είχατε ποτέ φανταστεί ότι θα μπορούσατε να… ξεκινήσετε ένα γεύμα εκεί ή τουλάχιστον σε χώρο που να θυμίζει νοσοκομείο; Στην Ταιβάν, μπορείτε να γευματίσετε σε ένα εστιατόριο που δεν διαφέρει σε τίποτε από έναν θάλαμο νοσοκομείου. Η μόνη διαφορά είναι ότι εδώ δεν θα ζείτε με τον φόβο των μικροβίων και των συνεχών ιατρικών εξετάσεων. Οι σερβιτόρες είναι ντυμένες νοσοκόμες, ενώ τα ποτά σερβίρονται όπως ένας ορός.

Pale Blue Door fb page
Στην… παράγκα του Pale Blue Door

Δεν σας αρέσει η πολυτέλεια και η χλιδή; Κανένα πρόβλημα! Αν είστε πιο λαϊκός και απλός τύπος, υπάρχει ένα εστιατόριο που θα σας ενθουσιάσει: το Pale Blue Door που βρίσκεται στο Λονδίνο, στο Βερολίνο κ.ά. Για να στηθεί χρησιμοποιήθηκαν υλικά δρόμου που το κάνουν να μοιάζει με παραγκούπολη, με καραβόπανα που κρέμονται από την οροφή, παράξενα κηροπήγια τοποθετημένα στα τραπέζια και παράταιρη επίπλωση. Εκεί, όλα γύρω θυμίζουν ένα φτωχικό σκηνικό, αλλά με φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα.

Επιβίβαση στο A380

Σας αρέσουν τα αεροπορικά ταξίδια; Τι προτιμάτε στις πτήσεις σας, διάδρομο ή παράθυρο; Το εστιατόριο A380 στην πόλη Chongqing, της Κίνας είναι διακοσμημένο όπως το εσωτερικό των αεροσκαφών. Το γεύμα εδώ μοιάζει με προσομοίωση πτήσης, με τη διαφορά ότι δεν πετάτε και ότι το φαγητό είναι πολύ ανώτερης ποιότητας, σε σύγκριση με το γεύμα των αεροπλάνων.

www.flickr.com
Extra ενισχυμένες μερίδες

Η θεματική του εστιατορίου «Heart Attack Grill» στις ΗΠΑ, είναι ιατρικής φύσης και τα φαγητά που σερβίρονται παρακάμπτουν κάθε κανόνα ιατρικής. Διπλές, τριπλές ή και τετραπλές εκδοχές από μπέργκερ, που συνοδεύονται από φρεσκοτηγανισμένες πατάτες και μπορούν εύκολα να φέρουν το ασθενοφόρο στο κατώφλι σε όσους δεν είναι «δυνατοί» παίκτες.

Λάχανα και προφυλακτικά

Το εστιατόριο Cabbages and Condoms βρίσκεται στην Μπανγκόγκ, στην Ταϋλάνδη και η θεματική του περιστρέφεται γύρω από το ασφαλές σεξ. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που η στολή των σερβιτόρων, από το κεφάλι μέχρι τα πόδια, έχει ως βασικό αξεσουάρ τα προφυλακτικά. Βέβαια, ακόμη δεν έχουμε καταλάβει πώς σχετίζεται η συγκεκριμένη θεματική με τα λάχανα.

www.wikipedia.org
Καφέ για γάτες και σκύλους

Δεν είναι καινούρια μόδα, με τις συγκεκριμένες καφετέριες να τις συναντάμε πλέον σε διάφορες γωνιές της γης. Δεν έχουν κάτι το ξεχωριστό, απλά είναι ο ιδανικός προορισμός για εκείνους που αγαπάνε τις γάτες ή τα σκυλιά αντίστοιχα και δεν έχουν άνεση χώρου σε άλλες καφετέριες. Συν τοις άλλοις είναι και ένας προσιτός χώρος γνωριμιών. Αν βρεθείτε εδώ, θα έρθετε σε επικοινωνία και με άλλους ζωόφιλους πίνοντας τον καφέ σας κι όσο εσείς ξεκουράζεστε, τα μικρά σας τετράποδα θα απολαμβάνουν το γεύμα τους. Εξυπακούεται ότι τα καφέ για τους σκύλους και τα καφέ για τις γάτες είναι ξεχωριστά!

Δείπνο στα σκοτάδια

Πολλά είναι τα εστιατόρια που προτιμούν το χαμηλό φωτισμό, για περισσότερη ατμόσφαιρα. Στο εστιατόριο Opaque, όμως, στο Δυτικό Χόλυγουντ, επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι. Πολλοί λένε ότι αλλάζει εντελώς η αίσθηση του φαγητού, όταν τρώμε στα σκοτεινά. Κι αν σας ανησυχεί το ότι το μεγαλύτερο μέρος του γεύματος θα καταλήξει στα ρούχα σας, μην ανησυχείτε. Δεν θα το δει κανείς!