5+1 προτάσεις από τον κατάλογο του Netflix

netflix
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Το Netflix ήρθε στην Ελλάδα και ξεχωρίζουμε τις επιλογές με τις οποίες αξίζει να ξεκινήσετε.

Είναι γεγονός. Η πλατφόρμα του Netflix έφτασε στην Ελλάδα. Για όσους δε γνωρίζουν, πρόκειται για μια συνδρομητική υπηρεσία streaming σειρών και ταινιών, η οποία έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια με τη δημιουργία δικών της παραγωγών στο χώρο των σειρών. Από το «House of Cards» μέχρι το «Orange Is the New Black» και το «Daredevil», τα αυθεντικά προγράμματα που δε θα βρείτε πουθενά αλλού είναι πολλά και αναμένεται να γίνουν ακόμη περισσότερα, ενώ υπάρχει και μια πληθώρα άλλων προγραμμάτων που κάνουν τη φράση «Netflix and chill» να αποκτά νόημα. Ας δούμε λοιπόν 5+1 επιλογές από τον φρέσκο ελληνικό κατάλογο του Netflix, τον οποίο μπορείτε να «ξεψαχνίσετε» δωρεάν για τον πρώτο μήνα και με 7,99 ευρώ (για SD προβολή σε μία οθόνη) ή για 9,99 ευρώ (για δύο οθόνες και προβολή περιεχομένου σε ποιότητα HD) το μήνα στη συνέχεια.

Οι σειρές

«Jessica Jones»

Η Jessica Jones έχει υπεράνθρωπη δύναμη και τη δυνατότητα να πετάει, όμως μην περιμένετε να τη δείτε να φοράει μια κάπα και να σώζει την πόλη. Μάλλον θα προτιμούσε να μη διαθέτει τις ικανότητές της, αφού είτε τις κρύβει είτε τις χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια ξεσπασμάτων της. Διαθέτει ένα σκοτεινό παρελθόν, το οποίο οφείλεται κυρίως στον Kilgrave, έναν σούπερ κακό που έχει τη δύναμη να ελέγχει το μυαλό όσων βρίσκονται γύρω του. Η σχέση της Jessica Jones μαζί του καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου και όσο προχωρά η σεζόν και φανερώνεται το παζλ από το παρελθόν που μοιράστηκαν, τόσο η σειρά βαδίζει σε μονοπάτια που δεν έχει δοκιμάσει άλλη φορά η Marvel. Το «Jessica Jones» αγγίζει ευαίσθητα και σοβαρά ζητήματα όπως ο βιασμός και τη διαταραχή μετατραυματικού στρες και χειρίζεται όλο αυτό το βάρος με ωριμότητα φεστιβαλικού σινεμά.

«Master of None»

Το «Master of None» είναι σειρά-προσωπικό όχημα του Αζίζ Ανσάρι, τον οποίο γνωρίσαμε ως Τομ Χάβερφορντ του «Parks and Recreation». Το σενάριο συνυπογράφει ο Άλαν Γιανγκ, εκ των δημιουργών της δημοφιλούς σειράς του NBC, οπότε το πακέτο γίνεται αυτόματα ιδιαιτέρως ελκυστικό. Ο Ανσάρι υποδύεται τον Ντεβ, έναν 30χρονο ηθοποιό με καταγωγή από την Ινδία που προσπαθεί να βρει το δρόμο του στη χαοτική Νέα Υόρκη του σήμερα. Με βάση τους συντελεστές αντιλαμβάνεται κανείς ότι η βάση είναι ξεκάθαρα κωμική, αλλά δε στοχεύει σε εύκολα αστεία και χρησιμοποιεί γερές δόσεις ρεαλισμού που κάνουν τη σειρά πιο προσιτή σε ενήλικο ακροατήριο, ειδικά αν βρίσκεται κοντά ηλικιακά στον πρωταγωνιστή.

«Sense8»

Είναι πραγματικά δύσκολο να εξηγήσουμε την υπόθεση της σειράς και να την καταλάβετε χωρίς να τη δείτε. Για την ακρίβεια ίσως να μην κατανοήσετε πράγματα ακόμη και όταν την ξεκινήσετε. Οκτώ διαφορετικοί και άσχετοι μεταξύ τους άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη βλέπουν παράλληλα το όραμα ενός τραγικού θανάτου μιας γυναίκας (την οποία υποδύεται η Ντάριλ Χάνα) και από εκείνη τη στιγμή και έπειτα οι ζωές τους συνδέονται με τρόπους που δεν μπορούσαν να φανταστούν. Αρχικά ακούνε ή νιώθουν πράγματα που δε συμβαίνουν στο δικό τους περιβάλλον αλλά κάποιου άλλου σε κάποιον άλλο από τους οκτώ και στην πορεία μπορούν μέχρι και να επεμβαίνουν όταν κάποιος βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση και να τον βοηθούν να την ξεπερνά. Το «ένας για όλους και όλοι για έναν» βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή του.

«BoJack Horseman»

Οι τηλεοπτικές σειρές με «ενήλικα» καρτούν ευδοκιμούν τα τελευταία χρόνια, καμία δε συγκρίνεται με το «BoJack Horseman». Πρωταγωνιστής είναι ένα ανθρωπόμορφο άλογο που υπήρξε σταρ των 90s λόγω ενός δημοφιλούς sitcom, αλλά 20 χρόνια μετά βρίσκεται ξεβρασμένος από το Χόλιγουντ, έχοντας μείνει στην επιτυχία του παρελθόντος. Η σειρά καταπιάνεται ανοιχτά με την κατάθλιψη και παρά το κωμικό προφίλ το κάνει πολύ καλά και ειδικά στη δεύτερη σεζόν ανεβαίνει επίπεδο, μπαίνοντας σε αρκετά σκοτεινά μονοπάτια, επιβραβεύοντας το θεατή για την επιλογή του και την υπομονή του.

«Unbreakable Kimmy Schmidt»

Η σειρά της Τίνα Φέι με μια γυναίκα που ανακαλύπτει τον έξω κόσμο αφού διασώζεται από μια αίρεση που την κρατούσε απομονωμένη για 15 χρόνια έχει ό,τι ζητάς από μια κωμωδία. Είναι πρωτότυπη, βγάζει γέλιο και διαθέτει μια χαρισματική πρωταγωνίστρια. Η Έλι Κέμπερ είναι φανταστική στο ρόλο της Kimmy Schmidt και παίρνει όλη τη σειρά πάνω της και σου φτιάχνει τη διάθεση απλά να την παρακολουθείς. Αν θες μια σειρά για να χαλαρώσεις στον καναπέ σου μετά από μια κουραστική μέρα, το «Unbreakable Kimmy Schmidt» είναι αυτό που ψάχνεις.

Και μια ταινία

«Pain & Gain»

Michael Bay και The Rock και bodybuilders στην Florida είναι ένας συνδυασμός που μπορεί να δημιουργήσει αρκετά ανέκδοτα, κάποιες φορές όμως τα φαινόμενα απατούν. Το «Pain & Gain» δεν είναι απλώς μια ένοχη απόλαυση.

Πρόκειται για μια πανέξυπνη και αφάνταστα διασκεδαστική ταινία, που βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία πετυχαίνει τους ίδιους στόχους με το «The Wolf of Wall Street» και χωρίς να ακολουθεί το original σενάριο των άρθρων στα οποία βασίστηκε κατά γράμμα.

Νοσταλγεί και στηλιτεύει ταυτόχρονα το όνειρο ευδαιμονίας των 90s, και έχει τόσο μαύρο χιούμορ, που σε σημεία καταλήγει μέχρι και ταινία υστερικού τρόμου. Όχι ακριβώς ό,τι περίμενες από μια ταινία που ξεκινά με τον Mark Wahlberg να φωνάζει «I’m hot! I’m big!».

Περισσότερες πληροφορίες στο www.netflix.com/gr

Γιάννης Μόσχος

[email protected]