Παράξενες πληροφορίες για τα αεροπλάνα και τις πτήσεις που δεν γνωρίζατε

aeroplano
ΤΡΙΤΗ, 24 ΜΑΙΟΥ 2016

Το ταξίδι με το αεροπλάνο κάποιους τους τρομάζει, κάποιους τους γοητεύει. Το ίδιο θα συμβεί και με τις παρακάτω πληροφορίες.

Τα αεροπλάνα άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουν οι άνθρωποι, μεταφέροντάς τους σε μακρινούς προορισμούς μέσα σε ώρες, πετώντας πάνω από ωκεανούς και ενώνοντας όλα τα μέρη του πλανήτη. Εκτός, όμως, από τον τουρισμό, δημιούργησαν και άλλες, όχι τόσο ευχάριστες καταστάσεις, όπως εναέριες μάχες και βομβαρδισμούς. Τι, όμως, μπορεί να μην γνωρίζουμε γι’ αυτά;

  • Η πιθανότητα να σκοτωθεί κάποιος σε τροχαίο είναι 1 στις 5 χιλιάδες. Η πιθανότητα να σκοτωθεί σε συντριβή αεροπλάνου είναι 1 στα 11 εκατομμύρια.
  • Στις αεροσυνοδούς των United Airlines δεν επέτρεπαν να παντρευτούν μέχρι το 1968.
  • Η Singapore Airlines έχει ντουλάπι… πτωμάτων, σε περίπτωση που κάποιος πεθάνει κατά τη διάρκεια της πτήσης.
  • Το 1985 συνέβη η πρώτη αεροπειρατεία της Νορβηγίας. Ο αεροπειρατής, ο οποίος ήταν μεθυσμένος, παρέδωσε το όπλο του για… περισσότερη μπίρα.
  • Η American Airlines υποστηρίζει ότι εξοικονόμησε 40 χιλιάδες δολάρια το χρόνο, αφαιρώντας μια ελιά από κάθε σαλάτα που σέρβιρε.
  • Τα μαύρα κουτιά των αεροπλάνων είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να αντέχουν εξωπραγματικές συνθήκες. Παρά την τεράστια πίεση νερού, το μαύρο κουτί της Air France 447 ανασύρθηκε από σχεδόν 5 χιλιόμετρα βάθος στη θάλασσα, μετά από 2 χρόνια, και οι ερευνητές μπόρεσαν και πάλι να ανακτήσουν τα δεδομένα.
  • Το 2001, ο Rowan Atkinson, γνωστός και ως Mr. Bean, πετούσε σε ένα μικρό αεροπλάνο με την οικογένειά του πάνω από την Κένυα, όταν ο πιλότος λιποθύμησε. Ο Rowan πήρε τον έλεγχο, συνεχίζοντας να προσπαθεί να συνεφέρει τον πιλότο, ο οποίος έπειτα από λίγο συνήλθε και προσγείωσε με ασφάλεια το αεροπλάνο.
  • Στις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας επιτρέπεται να πετούν αεροπλάνα, αλλά πρέπει να τις οδηγήσει κάποιος άλλος στο αεροδρόμιο, καθώς δεν τους επιτρέπεται να οδηγούν αυτοκίνητο!