O Ντέιβιντ Μπάουι είχε αρνηθεί συνεργασία με τους Κόλντπλεϊ

coldplay
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

O λεπτός λευκός Δούκας της ροκ απέρριψε την πρόταση των Κόλντπλεϊ για συνεργασία επειδή δεν του άρεσε το τραγούδι τους

O David Bowie είχε ομολογουμένως συνεργαστεί με ονόματα-θρύλους σε όλη διάρκεια της καριέρας του. Brian Eno, Iggy Pop, Mick Jagger, Lou Reed, John Lenon, Queen και Nirvana είναι μόνο μερικοί, ενώ πιο πρόσφατα, γκρουπς όπως Placebo, Arcade Fire και TV on the Radio είχαν προστεθεί στις συνεργασίες του. Λείπουν κάποιοι από τη λίστα; Μα φυσικά οι Coldplay.

Με αφορμή τον πρόσφατο θάνατό του, ο ντράμερ των Coldplay, Will Champion, μίλησε για το ότι ο David Bowie είχε αρνηθεί συνεργασία με το γκρουπ επειδή δεν του άρεσε ιδιαίτερα το τραγούδι που του πρότειναν. Όπως ανέφερε ο Champion, το γκρουπ επικοινώνησε κάποια στιγμή στο παρελθόν με τον Bowie για να του προτείνει να συνεργαστεί μαζί τους σε ένα από τα κομμάτια τους που ήταν αρκετά κοντά στο στυλ του. Ο Chris Martin μάλιστα του έστειλε ένα σχετικό γράμμα για να λάβει την ακόλουθη απάντηση από το Bowie: «Δεν είναι και πολύ ωραίο το τραγούδι, έτσι δεν είναι;»

Σύμφωνα με τον Champion, η άρνησή του αυτή ήταν κάτι το κατανοητό δεδομένου ότι ο Bowie δε θα καταδεχόταν να μπει το όνομά του σε κάτι που δεν του άρεσε. «Toν παραδέχομαι γι αυτό», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τον αιφνίδιο θάνατο του χαμαιλέοντα της ροκ, ο Champion δήλωσε: Αν έχεις την παραμικρή ανάμειξη στη μουσική, ο Bowie είναι ένα σημείο αναφοράς, για τα είδη της μουσικής, για το πώς να είσαι ροκ σταρ ή ποπ σταρ ή οτιδήποτε. Τα καθόρισε όλα απόλυτα. Ο θάνατός του, λοιπόν, δε μπορεί παρά να είναι απολύτως αποπροσανατολιστικός για κάθε μουσικό».