Οι Iggy Pop και Josh Homme μάς προσφέρουν τη Gardenia

iggy-pop
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Iggy Pop, Josh Homme, Dean Fertita και Matt Helders ένωσαν τις δυνάμεις τους για ένα album έκπληξη που συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το Lust for Life.

Φωτιά έχει πάρει σήμερα το διαδίκτυο καθώς κυκλοφόρησε online το πρώτο κομμάτι από το album Post Pop Depression, στο οποίο συνεργάστηκαν οι Iggy Pop, Josh Homme και Dean Fertita από τους Queen of the Stone Age και Matt Helders των Arctic Monkeys. Το τραγούδι ονομάζεται Gardenia και είναι ένα κομψό και ταυτόχρονα σπιρτόζικο τετράλεπτο τραγούδι που παραπέμπει αρκετά στους ήχους του Iggy Pop από τα τέλη της δεκαετίας του 1970. 

Το album αποκάλυψαν την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου οι Pop και Homme σε μια συνέντευξη που έδωσαν στους New York Times στην οποία δήλωσαν πως η ηχογράφηση του δίσκου έκπληξη έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα.  Όπως δήλωσε ο Homme, ο νέος δίσκος προσπαθεί να συνεχίσει από κει που σταμάτησαν τα album του Pop The Idiot και Lust for Life χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως πρόκειται για αντιγραφή.

Το Post Pop Depression αυτοχρηματοδοτήθηκε από τους Josh Homme  και Iggy Pop. Σύμφωνα μάλιστα με τον τελευταίο, αυτός ο δίσκος πηγάζει από την ανάγκη του να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του ως solo καλλιτέχνη μετά την τεράστια δημοφιλία που ακολούθησε την επανένωση των Stooges. «Ένιωσα την πρόκληση σε αυτό το σημείο της ζωής μου να αποδείξω την αξία μου ως μουσικός καλλιτέχνης και όχι ως σύμβολο κανενός», δήλωσε σχετικά o Iggy Pop.

Σχετικά με το έναυσμα αυτής της συνεργασίας αστέρων, οι μουσικοί ανέφεραν πως αφορμή στάθηκε ένα μήνυμα που έστειλε ο Pop στον Homme λέγοντάς του: «Θα ήταν τέλειο αν βρισκόμασταν και ίσως γράφαμε και κάτι μαζί κάποια στιγμή». Μετά από αυτο, ο Pop έστειλε στον Ηοmme ένα μεγάλο όγκο στίχων και άλλων γραπτών για να λάβει τελικά θετική ανταπόκριση μετά από τρεις ολόκληρους μήνες. Από τη στιγμή που ξεκίνησε η συνεργασία τους, το album ολοκληρώθηκε πολύ γρήγορα.

Όπως ανέφερε ο Homme σχετικά, αυτός ο δίσκος ήταν γι αυτόν ένας ευχάριστος περισπασμός μετά το μακελειό στο Bataclan στο Παρίσι, όπου έπαιζαν οι φίλοι του Eagles of Death Metal. « Το γεγονός ότι δούλευα πάνω στο album, πραγματικά με έσωσε».