Οι Massive Attack "έκρυψαν" τα νέα τους τραγούδια σε μια εφαρμογή iPhone

massive-attack
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Οι Massive Attack κυκλοφόρησαν την εφαρμογή Fantom που ρεμιξάρει τραγούδια βάσει αισθητήρων. Τι άλλο θα σκεφτούν για το promo της επερχόμενης δουλειάς τους;

Πάνε πέντε χρόνια από τότε που οι Βρετανοί κυκλοφόρησαν το Heligoland, ωστόσο φέτος θα είναι μάλλον η χρονιά τους καθώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η trip-hop μπάντα επιφυλάσσεται για ένα δραστήριο 2016. Το πρώτο βήμα μάλιστα έγινε χτες (21/1), όταν το γκρουπ κυκλοφόρησε μια εφαρμογή για iPhone ονόματι Fantom, μια συσκευή αναπαραγωγής μουσικής μέσω αισθητήρων που ρεμιξάρει κομμάτια βάσει των χτύπων καρδιάς, της τοποθεσίας, της τοπικής ώρας και της κίνησης. Το Fantom αναπτύχθηκε από μια ομάδα ειδικών σε συνεργασία με τον Robert del Naja των Massive Attack. Η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα από μόνη της, ωστόσο υπάρχει και κάτι που την κάνει ακόμα πιο συναρπαστική, καθώς το Fantom εμπεριέχει τέσσερα νέα κομμάτια των Massive Attack, ονομαστικά "Dead Editors," "Ritual Spirit," "Voodoo in My Blood," και "Take It There."

Μέχρι τώρα, ο χρήστης δεν μπορεί να ακούσει κανένα από τα κομμάτια ολόκληρα -κάτι που η εφαρμογή υπόσχεται πως θα γίνει σύντομα- αλλά μπορεί να πάρει μια μικρή γέυση από αυτα ενώ κινειται, μετακινεί την κάμερα προς διάφορες κατευθύνσεις και γενικά καθώς χρησιμοποιεί την εφαρμογή. Η καινοτόμα αυτή εφαρμογή δίνει απίστευτες δυνατότητες στο χρήστη, όπως π.χ. να τραβήξει clips των «ρεμίξ» και να τα κάνει share ως βίντεο. Ακόμα δεν είναι γνωστό αν και πότε το Fantom θα κυκλοφορήσει και για Android ή άλλα λογισμικά. Σχετικά με αυτό, οι fans μπορούν να ενημερώνονται στο site της Apple.