"The hope six demolition" ο τίτλος του νέου album της PJ Harvey

pJ-harvey1 Photo: Man Alive!
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Η αγαπημένη μας Polly μάς έδωσε μια γεύση από το τι θα ακούσουμε στις 15 Απριλίου που κυκλοφορεί ο νέος της δίσκος.

Μετά το lead single της, The Wheel, που ακούσαμε για πρώτη φορά την περασμένη Πέμπτη στο BBC 6 Music show του Steve Lamacq, η PJ Harvey έδωσε πληροφορίες για το νέο τις δίσκο που θα κυκλοφορήσει στην καρδιά της άνοιξης από την Island Records. Τίτλος αυτού; The Hope Six Demolition Project. Η ένατη δισκογραφική δουλειά της Harvey θα κυκλοφορήσει στις 15 Απριλίου σε βινύλιο, CD αλλά και ως digital download, πέντε χρόνια μετά το βραβευμένο με Mercury Prize Let England Shake. Όπως είναι φυσικο, οι προσδοκίες είναι μεγάλες.

Για να μειώσει την αγωνία μας, η Harvey μάς έδωσε ένα preview του τί θα ακούσουμε μέσα από το trailer που έφτιαξε ο κινηματογραφιστής συνεργάτης της, Seamus Murphy, στο οποίο και παρουσιάζονται τα κομμάτια The Community of Hope και The Wheel. Μπόλικη κιθάρα, έντονο μπάσο και η χαρακτηριστική μελωδική φωνή της Harvey δημιουργούν υποσχέσεις για έναν πολύ καλό επερχόμενο δίσκο.

Για τη δημιουργία του "The Hope Six Demolition Project" η Harvey εμπνεύστηκε από τα ταξίδια που έκανε στο Κοσσυφοπέδιο, το Αφγανιστάν και την Ουάσιγκτον D.C. μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών. «Όταν γράφω ένα τραγούδι φαντάζομαι όλη τη σκηνή. Μπορώ να δω τα χρώματα, μπορώ να πω την ώρα της ημέρας, μπορώ να αισθανθώ τη διάθεση, μπορώ να δω το φως να αλλάζει, τις σκιές να κινούνται, τα πάντα σε αυτήν την εικόνα. Συγκεντρώνοντας πληροφορίες από δευτερογενείς πηγές αισθάνθηκα πάρα πολύ απομακρυσμένη από αυτό για το οποίο προσπαθούσα να γράψω. Ήθελα να μυρίσω τον αέρα, να αισθανθώ το χώμα και να συναντήσω τους ανθρώπους από τις χώρες που με είχαν γοητεύσει», δήλωσε η Harvey.

Photo: Dave Mitchell

Το album ηχογραφήθηκε πέρυσι στη διαμονή της στο Somerset House στο Λονδίνο στο πλαίσιο της έκθεσης Recording in Progress όπου το κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει live της διαδικασία της ηχογράφησης. 

Το πλήρες track-listing του album είναι:

1.       The Community of Hope

2.       The Ministry of Defence

3.       A Line in the Sand

4.       Chain of Keys

5.       River Anacostia

6.       Near the Memorials to Vietnam and Lincoln

7.       The Orange Monkey

8.       Medicinals

9.       The Ministry of Social Affairs

10.    The Wheel

11.    Dollar, Dollar

Η PJ Harvey, μαζί με τη νέα 9μελή μπάντα της, θα περιοδεύσει το καλοκαίρι σε επιλεγμένα φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη.