Το νέο εξώφυλλο του Vanity Fair είναι «γυναικεία συζήτηση»

vanity-fair1
ΤΡΙΤΗ, 02 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Στο τεύχος του περιοδικού, η Annie Leibovitz φωτογραφίζει 13 μεγάλες σταρ διαφορετικών ηλικιών και εθνικοτήτων καταγγέλλοντας τα στερεότυπα και την έλλειψη διαφορετικότητας που πλήττουν τη βιομηχανία του Hollywood.

Το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος σχετικά με το κατά πόσο η κινηματογραφική βιομηχανία του Hollywood προωθεί την ισότητα μεταξύ φύλων κι εθνικοτήτων. Με αφορμή μάλιστα τα ανδροκρατούμενα φετινά Oscar και την απουσία έγχρωμων υποψηφίων, έχουμε παρακολουθήσει διάφορους σταρ να σαμποτάρουν την επερχόμενη τελετή της απονομής, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που ηθοποιοί και άνθρωποι του κινηματογράφου ανέβηκαν στο πόντιουμ με αφορμή τη βράβευσή τους και κατήγγειλαν τις διακρίσεις που προωθεί η κινηματογραφική βιομηχανία.

Θέλοντας να θίξει το εν λόγω ζήτημα και να περάσει το δικό του μήνυμα, το περιοδικό  Vanity Fair φιλοξενεί στο νέο του εξώφυλλο 13 μεγάλες σταρ διαφόρων ηλικιών κι εθνικοτήτων. Έτσι, στο νέο τεύχος θα δούμε τις πέντε φετινές υποψήφιες για βραβείο Oscar Jennifer Lawrence, Cate Blanchett, Saoirse Ronan, Brie Larson και Charlotte Rampling να ποζάρουν δίπλα στα ιερά τέρατα Jane Fonda, Helen Mirren, Viola Davis και Diane Keaton, τις ενζενί Alicia Vikander και Gugu Mbatha-Raw, καθώς και τις βραβευμένες με Oscar Rachel Weisz και Lupita Nyong’o. Η φωτογράφιση, την οποία επιμελήθηκε η Annie Leibovitz, επιχειρεί να ανατρέψει τα στερεότυπα και να θίξει τις διακρίσεις που προωθεί το Hollywood σε επίπεδο φύλου κι εθνικότητας.

Ξεφυλλίζοντας το τεύχος θα δούμε υπέροχα πορτραίτα των 13 γυναικών μέσα από το μαγικό φακό της Liebovitz. To Vanity Fair θα είναι διαθέσιμο online την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου ενώ έντυπα θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου.